INFO BIRO

UAE SWAT CHALLENGE 2024: Policija Dubaija na vrhu liste

Na takmičenju su učestvovale i tri ekipe iz Srbije

U uzbudljivom prikazu veština, strategije i timskog rada, SWAT timovi policije Dubaija osvojili su prva dva mesta u visokokonkurentnom takmičenju UAE SWAT Challenge 2024.

Ovaj prestižni događaj, koji se održava svake godine u Dubaiju, privlači elitne SWAT timove iz celog sveta koji se bore za titulu u iscrpljujućim testovima osmišljenim tako da učesnici pomere svoje granice.

Neuporediv učinak policije Dubaija tokom petodnevnog događaja odražava njihovu rigoroznu obuku i posvećenost izvrsnosti.

Sa izvanrednim rezultatom od 325 bodova, Dubai Policijski tim B pokazao je izuzetnu snagu u svim kategorijama, uključujući spašavanje talaca, taktičko gađanje i navigaciju kroz prepreke, čime su osvojili titulu šampiona.

Drugo mesto osvojo je Dubai policijski tim A koji je prikupio 303 boda, demonstrirajući izvanredan timski rad i strateško razmišljanje.

Treći je tim SARDAR iz Kazahstana, sa 302 boda, koji je pokazao impresivne veštine i odlučnost.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su i timovi iz Srbije – Kobre, Žandarmerija i pripadnici Specijalni antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srbije. 

Najbolji plasman ove godine obezbedili su pripadnici Žandarmerije koji su se našli na desetom mestu finalne liste, dok je SAJ završio takmičenje na 22. mestu, a Kobre na 28. mestu.

Kompletnu finalnu listu možete da pogledate na OVOM LINKU

Naš BIRO

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.