INFO BIRO

Turistički grad u Trnovu: Emiraćani ulažu 930 miliona eura

Ugovor o izradi prve faze regulacionog plana "Sportsko rekreacionog centra Bjelašnica - Donja Grkarica - Prečko polje - Kolijevka"

           

Potpisivanje ugovora je rezultat pregovora između predstavnika Općine Trnovo i kompanije „Buroj Property Development”, a vezano za izgradnju integriranog turističkog grada na području općine Trnovo u čiju realizaciju će biti uloženo 930 miliona eura.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je nakon potpisivanja Ugovora kazao da je ovo historijski dan za BiH ali i za općinu Trnovo, jer će se realizacijom ovog projekta u BiH po prvi put izgraditi turistički kompleks koji će po svojoj veličini i vrijednosti investicije predstavljati najveći projekt ove vrste na području jugoistočne Evrope i šire.

Istakao je da je već 70 posto posla završeno, a slijedi eksproprijacija zemlje u iznosu od dva miliona KM, a to će biti urađeno u narednih 60 dana.

Ismail Ahmed, direktor kompanije “Buroj Property Development” je zahvalio premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, kao domaćinu, te izrazio nadu da će ugovorne strane, kao i potpisanog februarskog Protokola o namjerama, nastaviti da rade da bi izgradnja što prije počela.

Cijelu vijest pročitajte OVDJE

                          

A.Tanasković/faktor.ba
                      


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

16 stvari koje naučite samo dok živite u Dubaiju!

Za one koji ne poste: Evo gde možete da naručite hranu

Očaravajuće: Hrvatska iz zraka

;