INFO BIRO

Turci široke ruke: Luksuzni hotel u Sarajevu do kraja 2016.

Glavni grad BiH sve je popularnija lokacija za investitore sa Bliskog Istoka.

                

Turska grupacija Hedef Group koja planira izgradnju luksuznog hotela u Sarajevu, sa više od 500 soba, ukoliko se na vrijeme osiguraju sve potrebne dozvole, završetak radova planira do kraja naredne godine, piše  Klix.ba.

Hotel će biti izgrađen na teritoriji sarajevske općine Novi Grad, a u opticaju su dvije lokacije, obje uz glavnu saobraćajnicu. Prva je u blizini Općine u pravcu centra grada, a druga u blizini granice s općinom Ilidža. Ipak, tačno mjesto izgradnje bit će poznato nakon što investitori potpišu ugovor o kupoprodaji zemljišta, potvrdio je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Hedef Group je kompanija s iskustvom kada je riječ o turizmu, a u gradu Alanyi imaju pet hotela visoke kategorije. Prema prvim indicijama, nakon što se završi izgradnja hotela, posao bi trebalo dobiti više od 300 osoba.

- Hedef grupacija je ušla u proceduru registracije svog predstavništva u Bosni i Hercegovini, kako bi se investicija mogla realizirati. Što se tiče početka gradnje, investitori su spremni izgradnju početi odmah po okončanju administrativnih procedura, odnosno izdavanja građevinske dozvole za izgradnju hotela. Tačnije, želja investitora je da se izgradnja hotela završi u okviru jedne građevinske sezone i da prije zime naredne godine hotel bude otvoren, što bi, s obzirom na investiciju, bila izuzetna dinamika gradnje - ističe Efendić.

Od nadležnih institucija se očekuje da budu ažurne prilikom izdavanja neophodnih dozvola, kako bi izgradnja počela što prije, a to će biti i svojevrstan test za državu ukoliko se želi prikazati kao pogodno područje za investicije.

           

A. Tanasković

            


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.   


Preporučene priče:

Život u Dubaiju: 10 zabluda koje će vas nasmejati (FOTO)

Tajmlaps snimak: Oblaci iznad Dubaija

Foto-priča: Osam svetskih čuda prirode