INFO BIRO

Top TRI žalbe stanovnika Dubaija

Od početka godine na besplatan broj 800900 stiglo je više od 400.000 upita i žalbi

Ukoliko živite u Dubaiju i imate neki komunalni problem, možete da ga prijavite službenicima Odeljenja za odnose sa potrošačima u Opštini Dubai. Od 1. januara do kraja jula ove godine besplatan broj 800900 dnevno je u proseku pozvalo 2.200 stanovnika koji su se najčešće žalili na napuštene mačke, problem sa kanalizacionom mrežom i uklanjanjem otpada, ali i razjašnjavali nedoumice u vezi sa komunalnim pitanjima.

Napuštene mačke koje se skupljaju u blizini kontejnera, u potrazi za hranom, bile su ove godine problem broj jedan za stanovnike najpoznatijeg emirata. Zahvaljujući pozivima građana, tokom treće sedmice u julu 2017. spaseno je više od 80 mačaka sa stare riblje pijace u Deiri. Vlasti su poslale tri specijalizovana vozila i 15 veterinara koji su sklonili mačke sa ulice i pružili im pomoć.

  

Takođe, preko istog broja - 800900 - stanovnici Dubaija najčešće se raspituju o stambenim troškovima, izdavanju zdravstvenih kartica i iznajmljivanju bungalova. Najčešće pitanje koje novi stanovnici Dubaija postavljaju službenicima Opštine tiče se stambene takse.

Stambena taksa Opštine Dubai iznosi pet odsto godišnje zakupnine. Prikuplja se u 12 jednakih mesečnih rata kroz račun za struju i vodu. Primera radi, ako je godišnja zakupnina 55.000 AED, mesečna naknada za smeštaj koja pripada Opštini iznosi 235 AED. Naknada se primenjuje samo za stanarinu navedenu u standardnom ugovoru o zakupu registrovanom u Ejari sistemu, a visina zavisi od vrednosti indeksa koji varira tokom godine.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Iglo na PLAŽI?! U ovom gradu je SVE moguće! (FOTO)

Zvanično: Abu Dabi – pustinjski raj za odličan život

Druga strana Dubaija: Izleti na koje vredi otići (VIDEO)