INFO BIRO

Talenat iz BiH: Ljubomir Todorović gradi karijeru u Dohi (FOTO)

Mladi grafički dizajner, koji je svoju karijeru započeo malim koracima u BiH, nastavlja profesionalni razvoj u Dohi.

               

Prije nekoliko mjeseci dogodila se velika prekretnica u njegovom životu kada je iz Banovića, gdje je započeo svoju profesionalnu i kreativnu karijeru, nakon što je njegov rad prepoznat i izvan granica BiH, dobio odličnu ponudu da radi za jednu firmu u Kataru.

– U Dohu sam došao da vodim projekat vizuelnog faceliftinga jedne kompanije koja se bavi arhitekturom. Moja obaveza je definisanje vizuelnih standarda po kojima će se ta kompanija ponašati na svim svojim budućim projektima, kako bi se zadržala vizuelna konzistentnost, kvalitet i profesionalnost – pojasnio je Todorović i naglasio da svaka kompanija koja se ozbiljno bavi biznisom i koja želi komunicirati s okruženjem treba da prati pravila vizuelnih standarda.

               

            

– Dobro definisan vizuelni standard potencijalnom klijentu ostavlja dojam kvaliteta i profesionalnosti, pa su samim tim uvijek ispred konkurencije sa sve većim mogućnostima da postanu trendseteri – ispričao je Todorović.

Prije ove fantastične prekretnice, da svoje znanje i talenat dokaže u okviru mnogo zahtjevnijih standarda, svoju karijeru Ljubomir Todorović lagano je gradio u BiH i to u oblasti fotografije, ilustracije, filma i animacije, grafike, slikarstva, ulične umjetnosti i naravno dizajna.

                 

          

– Kada je dizajn u pitanju radio sam mnogo stvari. Od dizajna i redizajna domaćih i stranih brendova i kampanja, do ambalaža i pakovanja, vizuelnih identiteta i vizuelnog komuniciranja sa javnosti – pojasnio je on i dodao da je dizajn više komercijalna strana umjetnosti i estetike, te nastoji da se pored toga posveti nekom projektu gdje može ispoljiti svoju nakupljenu kreativnu energiju.

Njegov život je podijeljen na dva dijela. Na onaj koji se bavi komercijalnom umjetnošću (dizajnom) u egzistencijalne svrhe i dio koji obuhvata nekomercijalnom umjetnošću (street art i ilustracija) u svrhu njegovog emotivnog pražnjenja i punjenja.

               

                 

– Sa željom da vizuelno komuniciram na alternativan način, zavolio sam uličnu umjetnost. Gdje god sam mogao provući notu ulične umjetnosti, ja sam to radio. To mi je bio diplomski rad, a biti će i magistarski – rekao je Todorović i dodao da su tako nastali projekti “Sendvič“ i “#primitivizam“, po kojima je postao poznat bh. javnosti. 

            

          

Profesionalna nadogradnja i želja za usavršavanjem odveli su ga u daleku Dohu gdje će, kako kaže, nastojati steći što bogatije iskustvo, a zatim se vratiti u BiH.

Ceo intervju pročitajte OVDJE

           

A. Tanasković/faktor.ba

                


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Zavirite u najluksuzniji hotel na svijetu

Nasir al-Mulk Mosque: Iranska arhitektura koja ostavlja bez daha (FOTO)

Kampanja godine: Ova deca su ponos Novog Sada (FOTO)

;