INFO BIRO

Survajver na norveški način: Naš psiholog u avanturi života

Pomozimo Stanku da bude jedan od 29 izabranih takmičara koji će obići ledenu pustoš skandinavske države na sankama.

            

Stanko Medić (35) iz Vrbasa kreće u najveću avanturu u svom životu, kada će tokom petodnevnog izazova u severnoj pustoši Norveške, uz pseću zapregu, pokušati da pobedi prirodu i surove arktičke izazove, piše 24 sata.

Stanko, koji je inače doktor specijalizant na dečijoj psihijatriji u Bergenu u Norveškoj, u potpunosti je spreman da se suoči sa ovim izazovom, koji će ispitati njegove granice izdržljivosti.

- Startujemo na severu Norveške iz mesta Signaldalen. Zatim prolazimo kroz šume oko Jukasjarvija u švedskom regionu Laplandu gde se trka i završava. Zaista je reč o pravoj pustoši na severu ove države i učestvovaće 29 takmičara, uz dva instruktora i snimateljsku ekipu. Pre nego što se uputimo u ovu avanturu, sleduje nam jednodnevni čas gde će nam objasniti apsolutno sve, od nege lica u hladnim uslovima do rukovanja sa psećom zapregom - objašnjava Medić.

On je sasvim slučajno saznao za ovaj događaj, kada je tokom jednog leta pročitao konkurs putem koga se svi zainteresovani mogu prijaviti.

            

            

- Čim sam video sliku puta, odmah sam odlučio da se prijavim. Drago mi je što ne moraš da imaš neko predznanje i fizičku kondiciju da bi pristupio takmičenju, što mi je svakako išlo u korist. Dobra je stvar i što se zaista radi o divljini, što je potpuno drugačije od plaćenih aranžmana koji te vode po poznatim stazama, pa će biti i više nego autentično - dodaje on. Ovaj doktor psihijatrije nikada nije imao iskustva sa sličnim stvarima, iako voli da ide u planinske šetnje sa svojim psom, koji mu je bio inspiracija za ovaj poduhvat.

- Definitivno mi je odlazak na ovo takmičenje i lični izazov koji želim da pobedim. Ne postoji strah da će mi se nešto desiti ili da ću odustati na pola takmičenja i uopšte i ne razmišljam o tome. Siguran sam u sebe i da ću uspeti da završim ovaj izazov do kraja. Cilj mi je da pokažem i svojim malim pacijentima da nije potrebno da budeš nešto specijalno da bi radio velike stvari i verujem da će moje učešće u ovom takmičenju biti svojevrsna inspiracija njima - poručuje mladić.

Ukoliko prođe na konkursu, Stanko će se u aprilu zaputiti u veliku, belu pustoš Norveške i započeti svoju borbu sa prirodom, ali i samim sobom.

Pomozimo Stanku da se plasira među 29 takmičara koji idu na ovu avanturu! Potrebno je da dobije i vaš glas u akciji koju organizuje veliki sportski brend iz Norveške, koji je sponzor ove avanture. Upravo zato, svi koji žele da mu pomognu da ostvari svoj san, mogu da glasaju - kliknite OVDE

              

A. Tanasković

               


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Ma kakav Holivud! Emirati su nova “planeta slavnih”! (FOTO)

Ovo je moguće samo u Dubaiju (FOTO)

VIDEO DANA: Najlepša razglednica Srbije