INFO BIRO

Stranci u Novom Sadu uče srpski - evo zašto! (VIDEO)

U Novom Sadu otvorena je tradicionalna 19. Međunarodna letnja škola srpskog jezika.

Kao i svake godine, toj školi prisustvuje veliki broj studenata iz različitih zemalja. Tokom dve nedelje studenti, pored toga što će naučiti osnove srpskog jezika, imaće priliku da se upoznaju sa kulturom, istorijom i tradicijom srpskog naroda.

Prestonica kulture i ove godine okupila je veliki broj stranaca. Nakon Egzita, ljudi iz različitih krajeva sveta došli su u Novi Sad, na Filozofski fakultet kako bi naučili srpski jezik. Želje za učenjem našeg jezika, bile su raznolike, ali ih je ljubav prema Srbiji spojila.

Koordinatorka programa škole Dušanka Zvekić Dušanović, prema dosadašnjem iskustvu, zadovoljna je napredovanjem studenata, i kaže da se bez obzira na to što je srpski težak, osnove našeg jezika lako mogu savladati. Naredne tri nedelje studenti će intenzivno učiti srpski jezik, a pored učenja, profesori Filozofskog fakulteta organizovaće im ekskurzije. Ko bude želeo, moći će da se upozna i sa srpskim narodnim igrama. Prema rečima organizatora , to je divna prilika da se strani državljani upoznaju sa bogatstvima srpske književnosti, istorije i kulture.

BIRO/RTV

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Apel: Pomozimo maloj Marti

Rođeni ste u Jugoslaviji? Ovo će vas ganuti do suza

Sjaj i beda života van ex-u: Istina vam se (ne)će dopasti