INFO BIRO

Srbija i Emirati: Unapređenje policijske saradnje

Konstruktivan sastanak direktora policija Srbije i Dubaija

Direktor srpske policije Vladimir Rebić boravi u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Tokom prvog dana posete direktor Rebić razgovarao je sa direktorom policije Dubaija Abdulahom Kalifom Al Marijom o unapređenju saradnje, posebno u oblasti sprečavanja krijumčarenja narkotika, kao i razmeni iskustava dveju policija u oblasti prevencije radikalizacije na internetu.

Direktor Rebić naglasio je da su pripadnicima MUP Srbije dragocena iskustva i prakse policije UAE u borbi protiv terorizma. Rebić i Al Mari su kao primer dobre saradnje istakli su slučaj iz decembra 2016. godine, kada je u zajedničkoj operaciji presečen lanac krijumčarenja kokaina u ovu arapsku zemlju. U ovoj akciji, u kojoj su učestvovali pripadnici MUP, uhapšena je organizovana kriminalna grupa sa područja Beograda, koja je duži vremenski period krijumčarila kokain iz Srbije u Dubai. Tada je uhapšeno devet srpskih državljana, od kojih jedan na teritoriji UAE.

Vladimir Rebić je prisustvovao i svečanoj ceremoniji dodele diploma svršenim studentima Policijske akademije iz Dubaija, tokom koje je prikazana spremnost i opremljenost policije ovog grada.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ljiljin Biro news(letter) - 004 (VIDEO)

Ja sam Darko Eric iz Gane i učim srpski u pustinji! (FOTO)

Bojan Stojić: Srpski trener policije u Abu Dabiju (VIDEO)