INFO BIRO

Šeici na Panonskom moru: Arapi kupuju vojvođanske salaše

Mnogobrojni salaši su propadali, a onda su se pojavili Arapi…

                    

Nekadašnje uzdanice privrede somborskog kraja, samodovoljne ekonomske oaze usred isušenog Panonskog mora, salaši, bili su prava noćna mora za njihove vlasnike, koji su odavno svoju sudbinu vezali isključivo za grad.

Iznenadnim interesovanjem potomaka beduinskih plemena za „kolonizaciju“ salaša, mada obradovani, zatečeni su se našli vlasnici salaša koji su nuđeni na prodaju, ali i njihove komšije.

                

               

Pored tri salaša na Bezdanskom putu, nove vlasnike sa Arabijskog poluostrva su dobile i tri paorske ekonomske oaze u bokor-salašima Gradina, jedan u Nenadiću… Iako se u ovdašnjim agencijama za promet nekretnina drže svetog trgovačkog pravila o zagarantovanoj diskreciji, potvrđuju da je interesovanje klijenata iz UAE sve veće, što je podiglo i vrednost nekad potcenjenih salaša.

              

                    

Mada ne žele da „ofiraju“ pojedine akvizicije, priznaju da u ovom momentu vrednost koliko-toliko održavanog salaša izgrađenog u tradicionalnom stilu može da dosegne i nekoliko desetina hiljada evra, što je višestruk skok cena za ovaj tip nekretnina koje su, bez obradivog zemljišta, u najboljem slučaju do nedavno mogle da se prodaju za šest-sedam hiljada evra.

Celu vest pročitajte OVDE

                    

A. Tanasković/B92

                           


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Arapi - najdraži gosti BiH: Obožavaju Sarajevo i ne žale da plate

FOTO PRIČA: Brioni - omiljeno Titovo ljetovalište

Prkosna, mistična i prelepa - Bosna u 20 slika (FOTO)