INFO BIRO

Saveti za kupovinu stana u Beogradu: Sve prednosti kondominijuma

Kondominijum Wellport u Beogradu ima teretanu na otvorenom, park za šetanje pasa, dva igrališta za decu i na ulazu recepciju sa obezbeđenjem koje je 24 sata tu 

Poslednjih godina svedoci smo kako se Beograd ubrzano razvija. Nove zgrade kao da niču preko noći zbog čega se stiče utisak da je ponuda stanova odlična. Međutim... 

- Kada zaista rešite da kupite nekretninu koja će biti sasvim po meri vaše porodice, shvatite da je pred vama komplikovan i dugotrajan proces. Ponuda jeste velika ali je malo onih stanova koji mogu da zadovolje većinu potreba - kaže za portal „Naš biro“ Milica, koja se pre nekoliko meseci uselila u prvi kondominijum na Novom Beogradu. 

Milica objašnjava da je, pre nego što krenula u potragu za svojim novim stanom, na listu papira ispisala sve što želi da njen budući dom sadrži. 

- Kvadratura mi je bila na prvom mestu, naravno, zatim sprat na kojem će se stan nalaziti, kao i lokacija jer želim da mi sve bude blizu, da što manje koristim automobil. Takođe, moja starija ćerka od septembra kreće u školu, te sam u obzir uzela i to koje se sve škole nalaze u okruženju. Dakle, nisam imala malo zahteva i bila sam spremna na to da će potraga trajati mesecima. Međutim, prijateljica koja živi u kondominijumu Wellport me je pozvala u goste i otvorila mi oči. Verovali ili ne - skoro sve sa mog spiska pronašla sam tamo, čak i više od toga, jer nisam ni znala da postoji u Beogradu - priča naša sagovornica.

Šta niste znali da postoji?

- Da li se sećate nekih američkih TV serija gde glavni likovi žive u zgradama koje imaju svoje bazene, teretane, parkove... i to mogu da koriste samo oni, stanari? Upravo na to me je podsetio Wellport. Nema baš bazen, ali ima sve drugo - teretanu na otvorenom, ima park za šetanje pasa, dva igrališta za decu, na ulazu je recepcija sa obezbeđenjem koje je tu non-stop. Dakle, nisam znala da tako nešto postoji kod nas, i to baš na Novom Beogradu, što mi posebno odgovara jer je mom suprugu blizu posao, a tu nam je i reka, tržni centri, škole, skoro sve što sam stavila na svoj spisak. Znate, ja sam rođena na Novom Beogradu, tu sam odrasla i mnogo sam srećna što sam se vratila u svoj stari kraj koji u međuvremenu postao novi centar grada.

Niste pomenuli parking. Kako je to rešeno u okviru kondominijuma? 

- Ne postoje parking mesta na otvorenom već velike podzemne garaže. Mi smo uzeli jedno mesto, jer nam je toliko dovoljno. Na ulazu i izlazu samo prislonite karticu i ne morate da izlazite iz automobila. To je veoma elegantno i moderno. Baš kao i Smart House sistem, ali to još nismo odlučili da li ćemo koristiti ili ne. 

Šta je to Smart House sistem? 

- I to smo gledali u filmovima, a sada je stiglo i kod nas. To je mogućnost da preko aplikacije na svom telefonu uključujemo i isključujemo svetlo, grejanje, da podižemo i spuštamo roletne i još mnogo toga. Svi stanovi u Wellportu imaju ugrađenu pripremu za to, a na stanarima je da odluče da li će platiti i koristiti ili ne. Moj suprug je time oduševljen, ja se još razmišljam jer sam malo staromodna, priznajem. 

Da li ste stan kupili na kredit ili ste ga platili u kešu i šta biste, u vezi sa tim, savetovali budućim kupcima, koji tek razmišljaju o novoj nekretnini? 

- Uzeli smo kredit i svima bih savetovala da tako kupe, naročito ako uzimaju stan u izgradnji jer su uslovi kreditnog finansiranja odlični. Wellport je jedan od retkih projekata, koliko znam, gde se kredit dobija odmah, od prvog dana i bez čekanja da na primer 80 odsto projekta bude završeno, kako je slučaj kod drugih. 

Šta biste još u vezi sa kondominijumom izdvojili kao prednost?

- Videla sam, na primer, da stanovi u prizemlju imaju terase koje su napravljene kao male bašte i to super izgleda. Zelene površine su lepo uređene, trava podšišana, što znači da je održavanje redovno, da je sve čisto. I ono najvažnije - investitor je proveren - Shikun & Binui Group, već su dosta gradili u Beogradu, to sve može da se vidi, da se pitaju stanari da li su zadovoljni. 

Da li ima, makar nešto, što vam se čini kao mana kondominijuma? 

- Kada sam čula da je to isključivo stambeni kompleks, da nema lokala, pomislila sam kako neću moći da trknem do prodavnice da na brzinu kupim nešto od hrane kada nam zatreba. Ali kada sam malo bolje razmilislila shvatila sam da je to, zapravo, odlično - nema slučajnih prolaznika, šetača i kupaca, već samo onih koji tu žive. S obzirom na to da se u blizini Wellporta nalaze tržni centri i neke druge prodavnice i supermarketi, ništa nam neće nedostajati.

NAŠ BIRO

Foto: Promo