INFO BIRO

Saudijska Arabija: Vize i pasoši elektronskim putem

Dobra vest za sve koji rade ili žele da rade u najvećoj državi Arabijskog poluostrva

Saudijska Arabija pokrenula je niz novih elektronskih usluga za građane i iseljenike čiji je cilj olakšavanje pristupa izdavanju viza i pasoša.

Nove usluge koje nudi saudijska Generalna direkcija za pasoše pokrenuo je ministar unutrašnjih poslova princ Abdulaziz bin Saud, uključujući usluge pod kodnim nazivom Abshar Individuals, Abshar Business and Expatriate.

Najnovije usluge omogućavaju emigrantima da elektronski obnove boravišnu dozvolu, produže izlazne i povratne vize izvan Kraljevstva i dobiju vizu tokom probnog perioda rada. Oni takođe uključuju izdavanje i obnavljanje saudijskog pasoša za maloletnike starije od 15 godina.

Usluge omogućavaju građanima i iseljenicima da komuniciraju sa Generalnom direkcijom za pasoše kako bi dobili posebne usluge, bez potrebe da se lično pojave.

Stranci čine oko 10,5 miliona od ukupne populacije Saudijske Arabije koja broji 34,8 miliona stanovnika. Saudijske vlasti su nedavno posvetile veću pažnju pružanju elektronskih javnih usluga u pokušaju da zaustave širenje korona virusa.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO  je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.