INFO BIRO

Sarma proglašena za jedno od najboljih jela u Dubaiju

Znali smo da će se to dogoditi!

U knjizi "The best of Dubai- A dining experience", koja je sakupila najbolja jela na jednom mestu u Dubaiju, našla se i kraljica srpske trpeze - sarma. Ovu informaciju objavvio je na Fejsbuku srpski kuvar Uroš Mitrašinović.

Uroš je obelodanio da sada ceo svet može da vidi kako se pravi naše nacionalno jelo, što će i te kako pomoći promovisanju našeg kulinarskog brenda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Za sve ljude koji nisu iz industrije, autor veoma prestizne organizacije u ugostiteljstvu zvane The 50 Best , je napravio knjigu u kojoj je predstavio gastronomski scenu u Dubaiju. Tržište koje se do prošle godine nije smatralo za validno što se tiče najvećeg kvaliteta hrane i ugostiteljstva. E na toj listi se sad našla naša sarma, ceo svet će da vidi kako se pravi naše nacionalno i regionalno jelo. Ceo svet sada može da vidi kako da je napravi i gde da ode da je proba. A pre 3 godine , nije ni postojala u Dubaiju. Pa sad vi meni recite da je nešto nemoguće , PLJAAAAS!!!! NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!!!! Radi ono što voliš, i nađi mu smisao, uhvati se za to i ne puštaj, samo štrikaj, ne staj i kad te zaustave ti kroz njih. Okruži se ljudima koji te podržavaju i hoće iste stvari i neće da odustanu - objavio je Uroš.

Eto i ovo se desilo , kako? Za sve ljude koji nisu iz industrije, autor veoma prestizne organizacije u ugostiteljstvu...

Posted by Uros Mitrasinovic on Среда, 07. октобар 2020.

U knjizi “The best of Dubai”, sarma se nalazi na 254. strani, gde možete pronaći način na koji se ona priprema, koji su sastojci, kao i koji se sos koristi.

BIRO