INFO BIRO

Sarajevo u čast velikanima: Čobi, Brega, Davorin i Dino na muzičkom stepeništu

Originalan poduhvat koji će u grad na Miljacki privući nove turiste

               

Stanari Pruščakove ulice u Sarajevu dobiće novo stepenište uređeno na zanimljiv i jedinstven način. Uz stepenište će biti napravljena odmarališta, odnosno posebne klupe na kojima će građani moći da se odmore, ali i slušaju muziku kultnih bosanskih pevača i bendova koji su nekada svirali u sarajevskom klubu “Sloga”.

      


          

Portal Klix.ba prenosi da projekat predviđa osam odmorišta, od kojih su tri direktno vezana sa ulazom u stambene objekte. Takođe su predviđene stolice i sto za igranje šaha, odnosno urbani mobilijar u vidu klupa i ležaljki za odmor i posmatranje grada iz specifične perspektive. Na određenim mestima, kažu, biće postavljene info-table i kante za otpatke. Pored postojećih stubova javne gradske rasvete predviđena je i dodatna iluminacija stepeništa, kao i sadnja trave i humusiranje tla.

                   

                         

S obzirom na to da se stepenište nalazi u blizini “Sloge”, ono će biti posvećeno muzičarima koji su svojim radom bili vezani za taj objekat. Tako će se tu moći čuti hitovi Indexa i benda Pro-arte, Bijelog dugmeta i Merlina, Prijatelja, New Primitivsa i Rock Under Siegea. Na ovaj način klupe bi imale i edukativnu ulogu. Interaktivne muzičke kutije koje će se nalaziti na ovom stepeništu će omogućavati reprodukciju najpoznatijih dela odabranih muzičara. Takođe, na njima će se nalaziti i dvojezične biografije svakog muzičara. Ove kutije će se nalaziti na centralnom delu stepeništa.

Više možete pročitati OVDE

                

A. Tanasković/klix.ba

                         


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Oživite sećanja: Da li ste se odrekli onog najvrednijeg?

Od sna do ispunjenja želje: Kako se udati za milijardera? (VIDEO)

Dobrota će spasiti svet - ova priča to dokazuje!

;