INFO BIRO

Ras el Hajma kao Kapadokija: Let balonom iznad emirata

Ljubitelji vazduhoplovnih avantura u UAE uskoro će imati više izbora da ostvare svoje snove i strast.

Kompanija za avanturistički turizam "Actionflight Aviation" u prvom kvartalu ove godine ponudiće stanovnicima emirata Ras el Hajma mogućnost da lete u balonu na vruć vazduh, da se okušaju u padobranstvu i iskuse akrobatske letove.

Kompanija se nedavno povezala sa međunarodnim aerodromom Ras el Hajma kako bi obezbedila aerodrom kao operativnu bazu za avanture.

- U početku ćemo ponuditi akrobatsko iskustvo sa avionom tipa Red Bull Air Race - kaže Vejn Džek, izvršni direktor i direktor letačkih operacija u kompaniji "Actionflight Aviation".

- To će biti putnička akrobatska vožnja u jednom od akrobatskih aviona sa najjačim performansama na svetu. Pošto su ovo akrobatski avioni veoma visokih performansi, u njima će biti samo pilot i putnik. Biće to veoma uzbudljiva vožnja.

Akrobatski let sa međunarodnog aerodroma u Ras el Hajmi trajaće otprilike 20 minuta.

Pored toga, u Ras el Hajmi po prvi put će biti omogućeno da avanturisti iskuse let u balonu, koji je odavno postao atrakcija u turskoj oblasti Kapadokija. Vožnja u balonu trajaće oko sat vremena.

Balon može da primi do 24 putnika, a avanturistički letovi biće organizovani rano ujutro, kada su vremenski uslovi lepi.

Za padobranstvo, zona pada je u vazdušnom prostoru iznad golf kluba "Tower Links".

- Razlika između naše zone pada i drugih je u tome što imamo prelep pogled na planine, mangrove na obali, predivno uređen golf klub i mnogo divnih divljih životinja. Imamo pogled na 15.000 stopa preko moreuza zbog dostupnost vazdušnog prostora, što je zaista jedinstveno - najavljuje Džek.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Novi rekord u Emiratima: Najduži ziplajn na svetu! (FOTO)

Jeftino PCR testiranje u Dubaiju, Abu Dabiju i Šardži

BIRO VODIČ za Svetsko prvenstvo u Kataru: Kako kupiti karte