INFO BIRO

Policiji ništa ne promiče: Našli ukradeni sat posle 8 meseci

Posle podnete prijave o nestanku ručnog sata, policija u Šardži sprovela je detaljnu istragu i uhapsila lopova

Dragoceni ručni sat koji je jedna Emiraćanka izgubila dok je napuštala zemlju preko Međunarodnog aerodroma Šardža pronađen je u inostranstvu osam meseci nakon što je ukraden.

Policija je saopštila da je sat pronašla nakon što je vlasnik policiji prijavio njegov nestanak. Potpukovnik Matar Sultan Al Ketbi, načelnik Odeljenja aerodromske policije, izjavio je da je odeljenje u februaru dobilo izveštaj jednog državljanina Ujedinjenih Arapskih Emirata u kom se navodi da je njegova supruga na odlasku izgubila dragoceni sat na jednom od bezbednosnih punktova na Međunarodnom aerodromu Šardža.

Službenici aerodromskih operativnih sala i istražni timovi pokrenuli su akciju praćenja kretanja putnika. Njihov trud se isplatio kada su gledali kamere CCTV. Ispostavilo se da je čovek azijske nacionalnosti, koji je putovao istim letom, odneo sat sa punkta i sakrio ga u svoje stvari. Njegov identitet je utvrđen i uhapšen je osam meseci nakon krađe po povratku preko jednog od aerodroma u zemlji. Priznao je da je ukrao sat i protiv njega su pokrenute pravne mere, saopštila je policija.

Tokom istrage, čovek je priznao da je sat bio u njegovom prebivalištu u drugoj zalivskoj državi. Službenici aerodromske policijske uprave u Šardži dozvolili su mu da komunicira sa članovima svoje porodice u toj zalivskoj zemlji i zatražili su da sat pošalju policiji po propisanom protokolu.

Potpukovnik Al Ketbi rekao je da su kontaktirali podnosioca žalbe koji je došao u odeljenje i identifikovali sat. Porodica je izrazila iskrenu zahvalnost i zahvalnost Generalnoj komandi policije u Šardži za njihov mukotrpan napor pri preuzimanju sata iz druge zemlje.

BIRO

Foto: Policija Šardže