INFO BIRO

Otkrivamo: Ko su vlasnici luksuznih stanova u Dubaiju?

Ako ste se nekada zapitali ko su srećnici koji kupuju skupe i ekstravagantne stanove u najpoznatijem emiratu, evo odgovora...

Svake godine, na tržištu nekretnina u Dubaiju "okrene se" više milijardi dirhama. Običan svet ne može a da se ne zapita odakle pristiže toliki novac i ko su bogati kupci.

Christie’s International Real Estate, koja je radila ispitivanje tržišta stanova u celom svetu, došla je do podatka da je Dubai najpopularniji grad za kupovinu "drugog krova nad glavom". Za luksuzan stan u Dubaiju odlučilo se čak 75 odsto stranaca! Primera radi, London je na drugoj poziciji sa 44 odsto stranih državljana koji "drugu kuću" imaju u Britaniji, dok je Majami na trećem mestu sa 40 odsto stranaca koji kupuju stanove u ovom delu Amerike.

Luksuzne stanove u Dubaiju najčešće kupuju stanovnici Velike Britanije, Nemačke i Rusije. Spremni su da izdvoje od 11 do 18 miliona dirhama (od tri do pet miliona dolara) za udoban dom u Persijskom zalivu. 

Cena stana varira u zavinosti od lokacije, kvadrature i arhitektonskog rešenja; što zgrada originalnije i atraktivnije izgleda, to je veća i cena kvadratnog metra stana. Stranci su otkrili da kupuju stanove u Dubaiju jer je grad dinamičan, poslovna klima je povoljna, a dobru zabavu mogu ovde da priušte sebi na svakom koraku. Značajan razlog je i činjenica da nisu opterećeni porezom, što je prednost Dubaija u odnosu na druge svetske metropole.

Samo u prvom kvartalu 2015. godine, stranci su kupili stanove u Dubaiju za čak 12 milijardi dolara.

Kompletan tekst možete da pročitate OVDE

BIRO/Gulfnews


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Top 6 mesta za besplatan relaks u Dubaiju

Ex-Jugosloveni na Bliskom Istoku: Koliko nas zapravo ima u Emiratima?

Heroj zlatnog srca: Majstor o kojem priča ceo region