INFO BIRO

Oman: Putnici u tranzitu plaćaju naknadu od januara 2021.

Aerodromi u sultanatu nastavili su sa normalnim radom početkom prošlog meseca

Ministar transporta, komunikacija i informacione tehnologije sultanata Oman izdao je izmene i dopune propisa o civilnom vazduhoplovstvu, dodajući naknadu od RO 3 (7,8 dolara) za svakog tranzitnog putnika.

Odluka je doneta kao deo izmena i dopuna zakona usvojenog 2007. godine, koji je predviđao naplatu polazne takse na međunarodnim letovima RO 5 (13 dolara), čime su tranzitni putnici, domaći putnici i putnici mlađi od dve godine oslobođeni plaćanja ovih naknada.

Nove takse primenjivaće se na putnike u tranzitu počev od 1. januara 2021. godine, prema odluci objavljenoj u službenom glasniku Omana.

Međunarodni aerodrom Muskat (MIA) u Omanu i aerodrom Salalah nastavili su normalno komercijalno poslovanje od 1. oktobra ove godine. Uspostavljen je niz korisničkih mera, uključujući pogon za testiranje PCR-a, koji je sada dostupan na parkingu međunarodnog aerodroma Muskat, kao i aerodroma Salalah. PCR testiranje koje je sada obavezno za sve dolazne međunarodne putnike dostupno je na međunarodnom aerodromu Muskat koji je dobro organizovan, obezbeđujući mere usklađene sa Covidom 19.

Nedavno je Međunarodni aerodrom Muskat dobio sertifikat o zdravstvenoj akreditaciji aerodroma od Međunarodnog aerodromskog saveta (ACI). 

Međunarodni aerodrom Muskat prvi je aerodrom na Bliskom istoku koji je dobio ovaj međunarodni sertifikat koji je ACI odobrio za obezbeđivanje zdravstvenih standarda na aerodromima širom sveta. Međunarodni savet aerodroma (ACI) koji se nalazi u Montrealu u Kanadi je globalni trgovinski predstavnik svih aerodroma širom sveta. ACI je takođe uključen u razvijanje standarda, politika i preporučenih praksi za aerodrome, i pruža informacije i mogućnosti obuke za podizanje standarda aerodroma širom sveta.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.