INFO BIRO

Oman: Novi red vožnje gradskog prevoza zbog policijskog časa

Do 24. oktobra autobuske linije u prestonici sultanata saobraćaće do 18 sati

S obzirom na to da će Oman od 11. do 24. oktobra ponovo uvesti noćni policijski čas i zabraniti svako kretanje od 20:00 do 05:00 zbog povećanja broja slučajeva Covid 19, javni prevoz koji povezuje gradove i prestonicu, a koji je nedavno nastavljen, ima novi red vožnje u skladu sa policijskim časom.

Prevoznik „Mvasalat“ najavio je da će autobuske linije unutar Muscata od 11. oktobra saobraćati samo do 18 sati. Raspored međugradskih usluga biće premešten kako bi se osiguralo da putnici stignu na odredište do 18:00. Čak su i termini putovanja trajektom promenjeni u skladu sa policijskim časom.

Ovo je drugi put da se u Omanu uvodi noćni policijski čas, nakon prvog koji je trajao od 25. jula do 8. avgusta, od 19 do 06 sati. Vrhovni komitet za koronu u Omanu takođe je odlučio da zatvori sve plaže do daljeg. Zabrana ulaska na mnoge plaže, uključujući Shati Al Kurum i plaže Azaiba, važi od 9. oktobra.

Novo radno vreme prodavnica i kompanija

Super-marketi i hiper-marketi takođe će imati novo radno vreme, osiguravajući neometan proces lanca snabdevanja otvaranjem prodajnih mesta ranije ujutru.

Privatne organizacije i korporativni uredi već su obavestili osoblje o novom radnom vremenu, jer se rad nastavlja od 11. oktobra posle vikend pauze.

Ovog puta, imena onih koji budu kršili zakon biće objavljena u javnosti i protiv njih će biti preduzete pravne radnje. Vrhovni komitet Omana pozvao je sve građane, posebno omladinu, da se pridržavaju pravila za sprečavanje širenja Covida 19 i koriste kolektivnu inteligenciju u borbi protiv korona virusa.

BIRO