INFO BIRO

Od Zagreba do Dubaija za šest sati

Jedna od najvećih svjetskih zrakoplovnih kompanija, Emirates. od 1.6.2017. započinje svakodnevne letove na relaciji Zagreb – Dubai.

Zahvaljujući mjesecima pomnog planiranja sve je spremno za dolazak aviokompanije Emirates u Zagreb. Putnici iz Hrvatske i regije tako će moći uživati u nagrađivanim proizvodima i besprijekornoj usluzi koju ova zrakoplovna tvrtka nudi, te doživjeti nezaboravno iskustvo putovanja, od trenutka polaska pa sve do dolaska na željenu destinaciju, piše Poslovni.hr

Na ruti Dubai - Zagreb putnici će letjeti Boeingom 777-300ER, zrakoplovom s konfiguracijom u tri klase, te će moći birati između osam privatnih apartmana u prvoj klasi, 42 ležajna sjedala u poslovnoj klasi, te čak 310 prostranih sjedala u ekonomskoj klasi.

Ovaj širokotrupni Boeing treba posebno održavanje i pripadajuću infrastrukturu kako bi mogao prevesti velik broj putnika koje će Emirates svakodnevno dovoditi u Zračnu luku Franjo Tuđman.  Na izlazu koji će koristiti Emiratesov Boeing 777 nalazi se spojni zračni most, posebno namijenjen širokotrupnim zrakoplovima, što će putnicima omogućiti udobno ukrcavanje i iskrcavanje izravno s i na terminal. Projekt gradnje novog terminala jedna je od najvećih inozemnih investicija u Hrvatskoj posljednjih godina, s uloženih više od 300 milijuna eura

Zrakoplovna kompanija Emirates je ovom prilikom preuredila i ured za prodaju karata koji se već više od 10 godina nalazi u zagrebačkom hotelu Westin. U uredu je zaposleno domaće osoblje koje će svojim znanjem i ljubaznošću poboljšati i unaprijediti doživljaj putnika, pružajući im pomoć kod upita i rezervacija. Uz zaposlenike u zagrebačkoj poslovnici, zrakoplovna kompanija Emirates zapošljava i gotovo 250 hrvatskih članova posade, te pilota.

  

Viza na aerodromu

Još jedna novost koju će putnici s oduševljenjem dočekati je i tzv. interline sporazum, uspostavljen kako bi se poboljšala lokalna povezanost, a koji će omogućiti putnicima iz Dubrovnika, Pule, Splita i okolnih područja da lete od svoje lokalne zračne luke do Zagreba letovima zrakoplovne kompanije Croatia Airlines, te da se po dolasku lako povežu s Emiratesovim letom za Dubai, a od tamo i dalje– s jednom zrakoplovnom kartom i bez dvostrukog pregleda prtljage

Zahvaljujući ovom letu putnici iz Zagreba su svega šest sati leta udaljeni od sunčanog Dubaija, prekrasnih pješčanih plaža, vrhunskih restorana, cjelodnevnih uzbudljivih aktivnosti i jedinstvenih atrakcija. Bilo da turisti posjećuju Dubai kao vikend destinaciju ili idu na obiteljski odmor, ovaj grad nudi sadržaje za sve uzraste. Dodatni je poticaj za putovanje svakako i informacija da Hrvati koji putuju u Dubai na odmor ne trebaju brinuti o dodatnoj dokumentaciji, jer će besplatnu turističku vizu primiti po dolasku u UAE. 

Strateški vremenski usklađeno za olakšavanje daljnjih veza, vrijeme dolaska zrakoplova u Dubai (23.05 sati po lokalnom vremenu) omogućava dalje povezivanje na letove za Daleki istok, Australiju i indijski potkontinent s približno četiri sata u tranzitu. Onima koji putuju poslovnom i prvom klasom Emiratesa ovaj tranzit ostavlja dovoljno vremena za uživanje u hrani, pićima i sadržajima svjetske klase u salonima Međunarodne zračne luke Dubai. 

Kako bi olakšao trgovinu, dnevni će let Emiratesa Boeingom 777-300ER također prevoziti i do 23 tona tereta po letu, pružajući tako brojne mogućnosti prijevoza pošiljaka osjetljivih na temperaturu u UAE i šire u samo jednom danu. Namjenske usluge, kao što su SkyPharma za pošiljke lijekova i SkyFresh za kvarljive proizvode poput voća i povrća, biće dostupne i hrvatskim izvoznicima.

  

Promotivna ponuda letova

Za one kojima treba još malo poticaja da se upute u Dubai, Emirates nudi i početnu / promotivnu cijenu leta iz Zagreba od 399 eura za povratnu kartu u ekonomskoj klasi. Kako bi ostvarili ovu cijenu, letovi moraju biti rezervirani do 30. lipnja, za putovanje u razdoblju do 13. prosinca i između 30. prosinca ove godine i 31. ožujka 2018. godine.

Zrakoplovne karte se mogu kupiti putem stranice www.emirates.com, u nedavno preuređenom uredu Emiratesa u hotelu Westin u Zagrebu ili preko lokalnih putničkih agenata.

BIRO/Poslovni.hr


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Lek za nostalgiju: GO4TV - tvoja televizija gde god da si!

Od jeseni: Nove cene cigareta i energetskih pića

Sve što bi trebalo da znate o kupovini nekretnine u Zalivu