INFO BIRO

Novi filmski projekti Bosanca Maka Medovicha

Uspjeh u Hollywoodu mladog glumca bh. porijekla.

        

Mak Medovich je talentovani mladi glumac bh. porijekla koji svoju karijeru gradi u Hollywoodu, a njegov novi projekat je kratki film "Brothers in Arms" koji je snimao u maju ove godine i koji je nedavno osvojio treće mjesto na festivalu kratkog filma u Los Angelesu - piše klix.ba

Film "Brothers in Arms" je nastao u režiji Andrewa Hinesa i donosi priču dva brata iz BiH, Dini (Mak Medovich) i Alminu (Dino Buzan), koji su s ocem za vrijeme rata preselili u SAD.

            

               

Ulogu oca u filmu ostvario je naš poznati ex yu glumac Jack Dimich (rođen kao Željko Dimić), kojeg znamo po ulogama u filmovima "The Drop", "In the Name of the Son" i "Echoes".

"Hines mi je rekao da je veoma zainteresovan u BiH i njenu historiju, pa je zbog toga i napisao ovu priču", kaže Mak.

              

             

Režiser Andrew Hines je ove godine pobijedio na MTV music video awards takmičenju u kategoriji Most Influential Music Video sa reperom Big Seanom za spot "One Man Can Change The World" s Kanye Westom i Johnom Legendom.

Mak je potpisao ugovor na 18 mjeseci sa agencijom za talente "Artistic Endeavors" kroz koju dobija brojne uloge, audicije i sastanke sa režiserima iz okoline Hollywooda, pa je tako prošli mjesec dobio sporednu ulogu u filmu "Better Criminal" u kojem će igrati uz glumce Toma Sizemorea, Noela Gugliemija, te Emilija Riveru.

                 

                  

Mak Medovich je rođen u Zvorniku 1990. godine, a početkom rata u Bosni i Hercegovini seli se u Njemačku, gdje je odrastao i pohađao školu pozorišnih umjetnosti. Sa porodicom se 2001. godine seli u Sjedinjene Američke Države, najprije u Michigan, a potom u Los Angeles, gdje biva primljen na poznatu dramsku akademiju L. A. School of Dramatic Arts.

                   

             

Prvi film je snimio iste godine kad se preselio u Los Angeles, sa poznatim režiserom i producentom Davidom DeCoteauom, nakon čega je imao priliku da igra sporednu ulogu pored glumca Stevena Bauera, koji je igrao u legendarnom filmu "Scarface" sa Al Pacinom. Ostvario je i sporednu ulogu u filmu "Betrayal" uz oskarovca Erica Robertsa.

              

            

A. Tanasković/klix.ba

            


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.  


Preporučene priče:

Spektakl u Emiratima: Proslava Nacionalnog dana (VIDEO)

Hrvatska: Završeno snimanje trilogije o Winnetou

Ovo je moguće samo u Dubaiju

Povezane teme: Bosna glumac uspeh Holivud