INFO BIRO

Nevreme u Crnoj Gori: Sever pod snegom, na primorju poplave! (FOTO/VIDEO)

Talas padavina koji je zahvatio region nije mimoišao ni Crnu Goru.

Zbog jake kiše, saobraćaj u primorskim opštinama Crne Gore je otežan, a na nekim deonicama i obustavljen, jer su bujice izazvale odrone, saopštila je policija. Normalno odvijanje saobraćaja je posebno ugroženo između Herceg Novog i Risna, kao i na relacijama Tivat-Kotor i Bar-Podgorica. Saobraćaj za šlepere i kamione, zbog snega, zabranjen je i na putevima od Nikšića, u pravcu Šavnika i Žabljaka , kao i prema granici sa BiH.

Od sinoć do jutros na području Herceg Novog palo je 135 litara kiše po kvadratnom metru, a voda je u nekim mestima prodrla u podrume kuća. Predsednik hercegnovske opštine Nikola Gojković ocenio je kao alarmatno stanje na području te opštine i građane pozvao da bez velike potrebe ne izlaze iz kuće.

Jaka kiša pada i u Podgorici, Nikšiću i Cetinju, a sneg u severnom delu Crne Gore. Meteorolozi su ranije najavili da će na Žabljaku pasti oko pola metra novog snega, a na tom području visina belog pokrivača donedavno iznosila je više od metra.

Više fotografija i ceo tekst pogledajte na sajtu Vijesti


Zbog loših vremenskih uslova, dramatično je i u Srbiji. Pojedini gradovi već su ostali bez struje, a na snazi je crveni meteo-alarm koji upozorava na poplave. Sarajevo je prekriveno snegom koji je doneo velike poteškoće u funkcionisanju "olimpijskog grada".


BIRO