INFO BIRO

Nevreme jenjava: Đenovski ciklon napušta Balkan (FOTO)

Obilne padavine koje je doneo Đenovski ciklon na sreću nisu ostavile tragične posledice.

Đenovski ciklon koji je zahvatio područje Balkana doneo je obilne padavine. Vremenske prilike u regionu juče su bile dramatične.

U Zlatiborskom okrugu danas je bez struje više hiljada potrošača - najviše u Prijepolju, Priboju i Čajetini. Evakuisano je tridesetak meštana iz Gornje Vranjske kod Šapca. Na Pešteru su putevi neprohodni zbog velike količine snega. Meteorolozi najavljuju prestanak padavina na severu i porast dnevnih temperatura već od sutra. Opširnije pročitajte OVDE.

Žitelji Obrenovca već dva dana žive u strahu. Posle apokaliptičnih poplava koje su se dogodile u maju 2014. godine, lokalne vlasti su se bolje organizovale, ali fotografije koje su napravljene iz vazduha ne deluju optimistično...

Sarajevo je pod snegom, gradski pevoz otežano funkcioniše, ali je situacija daleko bolja nego što je bila juče. Sarajlije najzad uživaju u zimskoj idli, što se može videti i na fotografijama koje su radio-stanici Antena Sarajevo poslali njihovi slušaoci:

I u Crnoj Gori je nešto bolja situacija nego juče. Dramatično je još samo u Pivi, gde su sva sela zavejana, kao i u Ulcinju. Kako pišu Vijesti, u ovom gradu na samom jugu Crne Gore proradila su klizišta koja prete da na desetine kuća survaju u more.

BIRO