INFO BIRO

NAJVIŠA ZGRADA NA SVETU I OVE GODINE ZASIJALA U BOJAMA SRPSKE ZASTAVE

Ujedinjeni Arapski Emirati drugu godinu zaredom odali su počast našoj zemlji na Sretenje, Dan državnosti Srbije

Dan državnosti Srbije - Sretenje, i ove godine je na spektakularan način obeležen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), kada je Burdž Kalifa, najviša zgrada na svetu koja se nalazi u Dubaiju, zasijala u bojama srpske zastave.

Na ovaj način obeležen je Dan državnosti Srbije u UAE. Njegova Ekselencija, ambasador Srbije u UAE, Stanimir Vukićević, rekao je za Naš biro da je zbog toga veoma ponosan

- Druge godine zaredom ova zgrada, koju zovu krovom sveta, sija u bojama srpske zastave. Svi smo ponosni zbog toga, u vreme korone, kada su ljudi depresivni, ovo unosi samopouzdanje, daje volju, pojačava adrenalin i to je ono što možemo da uradimo za našu zajednicu. Prisustvovao je i šeik, brat vladara, to je retka prilika da imamo takvog gosta iz vladarskih porodica - rekao je on..

Kako je dodao, Ministarstvo spoljnih poslova i Emirati su još jednom na ovaj način pokazali dobru volju da razvijaju prijateljske odnose i međusobno poverenje sa Srbijom.

- I mi smo im zbog toga zahvalni - zaključio je Vukićević.

Šef kancelarije Privredne komore Srbije u UAE, Marko Selaković, naveo je da je ovo veliki dokaz iskrenost prijateljstva i partnerstva između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

- U ovoj situaciji pandemije nije previše država imalo čast i privilegiju da njihova zastava bude na ovaj način izložena na najvišoj zgradi na svetu. Ovo je ohrabrujući znak za privrednike iz Srbije i iz Emirata, danastave dobru partnersku saradnju. Pozivamo sve da budu otvoreni, da sagledavaju mogućnosti i da bude što više ovakvih znakova poštovanja i na jednoj, i na drugoj strani - poručio je Selaković.

Inače, ovo nije prvi put da Dubai ukaže počast Srbiji. Naime, u bojama srpske zastave ova država već je osvetljavala Burdž Kalifu i ADNAC centar prošle godine.

NAŠ BIRO

;