INFO BIRO

Letite iz Dubaija? Evo kako da stignete do terminala 2 i 3

Ako planirate da uskoro letite iz Dubaija, važno je da znate da letovi sa Međunarodnog aerodroma Dubai saobraćaju samo sa terminala 2 i 3

Zbog pandemije korona virusa aerodromi u Dubaiju pozivaju putnike da provere svoj terminal pre leta. Naime, svi letovi avio-kompanije Emirates saobraćaju sa DXB-ovog terminala 3. Sve ostale avio-kompanije saobraćaju sa terminala 2 ili sa terminala 3. Shodno tome, svi putnici moraju da se konsultuju sa svojom avio-kompanijom da bi potvrdili rad terminala u svako doba pre dolaska na aerodrom.

Kako doći do terminala 2 

Dolazeći iz pravca Abu Dabija prema Šardži, trebalo bi da idete putem Al Ittihad E11. Nekoliko kilometara nakon što pređete most Garhoud ili Maktoum, sledite znakove za D91 - Al Kuds Road. Videćete područje aerodroma s vaše desne strane, sa vidljivim teretnim avionima, dok ste još uvek na E11. Na prvoj raskrsnici skrenite desno prema putu Al Kuds (izlaz 62) dok sa desne strane ugledate salon automobila. Jednom kada stignete na put Al Quds, vozićete se otprilike dva kilometra, a na desnoj strani ćete pronaći zgradu Terminal 2 Departures. Ulaz za terminal biće s vaše desne strane . Skrenite desno prema 16. ulici i put će vas dovesti do ulaza u polazni terminal. U blizini se nalaze parking mesta.

Vozeći se iz pravca Šardže prema Dubaiju, ponovo biste morali da krenete putem E11 i ubrzo nakon prelaska Al Mulla Plaza koja ostaje na vašoj levoj strani, sledite uputstva za D91 - Al Quds Street. Na raskrsnici nakon metro stanice Al Qiyadah, skrenite levo za D91. Kad stignete na put Al Quds, pronaći ćete ulaz za zgradu Terminal 2 Departures s vaše desne strane, nakon vožnje otprilike dva kilometra niz D91. 

Uputstva iz aerodromskog tunela 

Terminalu 2 možete pristupiti i sa aerodromskog tunelskog puta / ulice Bejrut D62. Dolazeći iz pravca Abu Dabija do Šardže, izađite na prvi izlaz posle aerodromskog tunela, prateći znakove za D91. Dolazeći sa kraja Šardže, moraćete da dođete pravo sa petlje sa metro stanicom Al Kusais s vaše desne strane. Na drugoj raskrsnici skrenite desno, prateći znakove za D91. 

Na ovoj ruti ćete pronaći zgradu Terminala 2 koja se nalazi s druge strane puta, s vaše leve strane. Napravite polukružno skretanje na raskrsnici čim pređete zgradu aerodroma levo i sledite znakove za Terminal 2, skrećući desno za 16. ulicu.

Kako doći do terminala 3

Smernice koje treba slediti za Terminal 3 su prilično različite i relativno lakše, bez obzira na to da li dolazite iz pravca Abu Dabija ili Šardže.

Dolazeći iz pravca Abu Dabija, sledite putokaze za D89 Airport Road. Ako idete mostom Al Maktoum, skrenite desno od kružnog toka Clocktower. Put će vas voditi pravo ka terminalu 3 aerodroma Dubai. Ako idete mostom Al Garhoud, držite se desne strane, jer ćete pronaći izlaz za D89 Airport Road dok ste još uvek na mostu. Izlaz će vas u početku odvesti ulicom Casablanca - D70 - i tada ćete morati da skrenete desno na petlju Prime Hospital. Put će vas odvesti pravo ka terminalu 3.

Dolazeći iz Šardže, ako vozite E11, moraćete da krenete na izlaz 61 prema aerodromskoj ulici D89.

BIRO