INFO BIRO

Kompanije iz Srbije na sajmu ARAB HEALTH u Dubaiju (FOTO)

Firme koje rade u srpskom zdravstvu imaju šta da ponude svetu, a njihove predstavnike očekuje veliki broj B2B sastanaka na sajmu

U Dubaiju je 29. januara počeo međunarodni sajam farmaceutske industrije „Arab Health 2024" na kom prvi put učestvuje 12 srpskih kompanija u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

Domaće kompanije nastupaju na sajmu u Ujedinjenima Arapskim Emiratima (UAE) od 29. januara do 1. februara, na Nacionalnom paviljonu Srbije u sektoru Medical equipment & devices (medicinska sredstva i oprema).

Svetskoj javnosti proizvode i usluge predstavljaju Hemijska industrija "Nevena" Leskovac, "Neomedica" i "Proxima" iz Niša, "Elephant Pharma", "Cortex Labs", Privredno društvo VZK” i "Esensa" iz Beograda, Institut za primenu nuklearne energije - INEP iz Zemuna-Beograd, "Uniplast" iz Čačka, "Milpharm" iz Užica, "Par Pak" iz Zemuna i „Stojanović Pharm“ iz Novog Sada.

- Najbolje kompanije iz oblasti zdravstva iz čitavog sveta danas su u Dubaiju na sajmu "Arab Health". Među 180 zemalja učesnica, učestvuje i Srbija, koju će predstaviti 12 naših kompanija koje nude zanimljiva rešenja iz oblasti inovativnog zdravstva, ali i medicinske opreme - kaže Maja Antolović, direktorka Predstavništva PKS u Dubaiju.

- Domaće kompanije koje prvi put učestvuju na ovom sajmu imaju priliku da vide i koja su to najnovija svetska rešenja i inovacije u oblasti zdravstva, a koje je moguće primeniti i u našoj zemlji.

Antolović ističe da firme koje rade u srpskom zdravstvu imaju šta da ponude svetu i da ih očekuje veliki broj B2B sastanaka na sajmu.

Predstavnici kompanija iz Srbije zadovoljni su organizacijom i očekuju važne sastanke sa potencijalnim partnerima i nove izvozne poslove. Naime, tržište UAE veoma je značajno za plasman proizvoda iz Srbije, ali je značajno i kao regionalna baza za ostala tržišta Bliskog istoka.

"Dubai Health Fair", poznat kao "Arab Health", jedan je od vodećih svetskih sajmova posvećen industriji koja posluje u oblasti zdravstva. Održava se svake godine od 1975. godine u Dubaiju u izložbenom i kongresnom centru. Tokom godina postao je jedan od najznačajnih događaja za industriju posvećenu zdravstvenoj zaštiti koji ima ključnu ulogu u okupljanju pokretača regionalne i međunarodne politike, inovativnih kompanija, zdravstvenih radnika, proizvođača i distributera medicinskih sredstava.

Na ovogodišnjem „Arab Health“ sajmu očekuje se više od  110.000 posetilaca, a učestvuje više od 3.450 izlagača iz 180 zemalja.

Naš BIRO

Foto: Nina Mirković


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.