INFO BIRO

Koji auto odgovara kojem premijerligaškom fudbalskom klubu

Za ljubitelje fubala i automobila!

Završena je još jedna sezone Premijer Lige, engleskog fudbalskog prvenstva, koja je i ove godine dokazala da je jedno od najuzbudljivijih sportskih takmičenja na svetu. Ova godina je, još više, pokazala da navijači klubova ovog takmičenja nikako nisu ograničeni na Veliku Britaniju. Ljudi širom sveta zanemaruju svoje lokalne klubove i vatreno navijaju za one što su hiljadama kilometara daleko od njih. A znate kako je to sa navijačima, sve sfere života će posmatrati kroz boje svog voljenog kluba. Tako da smo napravili istraživanje koji automobili bi po osnovnim osobinama, što fudbalskog kluba, a što samog vozila, odgovarao prosečnom navijaču. Pa da vidimo kome će dopasti neki Old Tajmer, a kome  nova Opel Astra.

Manchester Utd – Mercedes

Mančester je veliki klub, najtrofejniji u današnjoj ekipi aktivnih klubova, sa jakom i privrženom fan bazom. Tako da se Mercedes sam nameće ovde kao klasičan izbor. U poslednjih nekoliko godina, prilikom uspona drugih klubova, Junajted možda nije uvek u prvom planu, ali je u samom vrhu i navijači su mu odani i iščekuju uvek nove uspehe sa njima.

Chelsea – Honda

Čelzi je šampionski tim, koji iza sebe ima i ne baš tako uspešnu sezonu. Iako oduvek simpatičan, svoju ekspanziju i vrtoglavi uspeh dobija tek u proteklih deset, petnaest godina. Realno da ovakvom opisu najviše ide japanski auto i mi smo se opredelili za Hondu kao automobile, koji najviše pasuje uz navijača plavih iz Londona. Broj navijača, kao i obožavatelja ovog automobila raste iz godine u godinu.

Arsenal - Opel

Navijači Arsenala se oduvek izdvajaju od ostatka ljubitelja engleskog fudbala. Što zbog samog načina igranja ove igre, što zbog delovanja u okvirima kulture i umetnosti. Jedino im možda mogu navijači Liverpula izaći na crtu, po broju poznatih pisaca, glumaca i muzičara koji navijaju za ovaj tim. Isto je tako sa  Opelom. Neretko možemo naleteti na slike poznatih kako voze ovaj automobil. Naravno, kao i Opel, i Arsenal je brend sa velikom tradicijom, koji je svojim uspesima dolazio do samih vrhova Evrope.

Lester – Folksvagen Buba

Došli smo do ovogodišnjeg osvajača titule. Međutim, ovaj mali klub, koji je napravio nezapamćeno iznenađenje nema veliku fan bazu van samog Lestera, tako da kad pričamo o prototipu navijača, ovde možemo da navedemo i navijače svih drugih malih klubova, koji pre svega navijaju za iznenađenja i uzbuđuje ih sama pomisao da David može savladati moćnijeg i bogatijeg Golijata. Zažmuriće na mane i ostati verni ovakvom klubu do groba. Nešto slično je i sa vozačima Folksvagenove Bube. Fanovi bube joj ostaju verni zauvek i ne menjaju je i po cenu starenja same mašine, i po cenu toga da se do delova jako teško dolazi.

Liverpool – BMW

Kao što smo već napomenuli, Liverpulovi navijači se izdvajaju od ostalih. Glavne osobine su vatrenost i branjenje voljenog kluba po svaku cenu. A i sam klub im je uzvraćao ljubav kultnim utakmicama i velikim preokretima. Klub sa velikom istorijom, koji taman kad pomislite da je na zalasku sa svojim uspesima, uzdigne se poput Feniksa. BMW odgovara ovim opisima, jer ovaj brend postoji godinama unazad i donosi uvek sveže inovacije u sam posao, tako da navijači Liverpula se mogu pronaći u ovom vozilu.

Autor: Miloš Dašić