INFO BIRO

Katar postavlja novi rekord

Ovo će biti najduži putnički let na svetu.

                  

Katarski avioprevoznik planira da uvede stalnu direktnu liniju na relaciji od Dohe do Aucklanda.

Kada nova linija bude uspostavljena, let će biti dugačak 14.538 kilometara i trajaće 18 sati i 34 minute. Vrijeme putovanja od dosadašnjeg najdužeg leta Dallas - Sydney kompanije Qantas biće duže za skoro dva sata. Ovo putovanje traje 16 sati i 55 minuta, a dugačko je 13.804 kilometra, piše klix.ba.

Qantasov let titulu najdužeg držaće do 31. marta za kada su iz Emiratesa najavili uvođenje nove linije Dubai - Panama City, koji će trajati 17 sati i 41 minutu. Opširnije pročitajte OVDJE. No, najavljena linija Qatar Airwaysa nadmašiće i ovaj rekord.

Kompanija Singapur Airlines je također pokazala interes da 2018. ponovo uvede direktan let iz Singapura za New York čime bi ponovo postali rekorder. Ovaj let je do 2013., kada je ukinut, trajao 18 sati i 50 minuta, a njegova dužina bila je 15.345 kilometara.

Potvrda o planovima Qatar Airwaysa stigla je od izvršnog direktora kompanije Akbara Al Bakera tokom "Air Showa" u Bahreinu prošle sedmice. On je kazao da želi uvesti ultradugačke letove za Auckland i Santiago.

Katarska aviokompanija za svoje najduže letove koristiće avion Boeing 777-200LR koji može primiti 259 putnika i čiji je domet preko 17.500 kilometara.

                

BIRO

                  


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.                          


Preporučene priče:

Hit destinacija: Hrvatska, Srbija ili Crna Gora – glasajte!

Šeik Muhamed na društvenim mrežama

Savršena prezentacija Beograda koja je oduševila svet