INFO BIRO

Katanac na prodavnicu u Dubaiju zbog kršenja Covid pravila

Prodavnica u Dubaiju zatvorena je na dan otvaranja zbog prevelike gužve

Prodavnica u Dubaiju zatvorena je tokom svečanog otvaranja, jer se mnoštvo kupaca koji su želeli da iskoriste nove ponude nisu držali strogih pravila socijalnog udaljavanja kako bi ograničili širenje virusa Covid-19.

Inspektori su uručili još 10 upozorenja menadžerima prodavnica u kojima nisu ozbiljno shvaćene mere predostrožnosti. Prethodnih dana inspekcija je obišla 581 maloprodajni objekat u najpoznatijem gradu-emiratu, kako bi se uverila da li se u njima poštuju zdravstveni propisi.

- Biće preduzete stroge mere protiv bilo kakvog nepridržavanja mera predostrožnosti koje inspekcija utvrdi na licu mesta ili koje potrošači mogu da prijave - kaže portparol zdravstvene inspekcije u Dubaiju. - Disciplinska mera trebalo bi da bude odvraćanje od bilo kakvog kršenja zdravstvenih mera.

Samo 24 sata ranije, terenski inspektori iz sektora zaštite potrošača u Dubaiju posetili su brojne otvorene pijace i tržne centre širom Dubaija, kažnjavajući još dve kompanije zbog sličnih prekršaja. Izrečene su novčane kazne za dve prodavnice zbog nepoštovanja obaveze zaposlenih da nose maske.

Tokom jednodnevnih pregleda, inspektori su utvrdili da je 748 radnji i komercijalnih objekata u potpunosti poštovalo mere predostrožnosti koje su na snazi.

BIRO


Lajkujte našu  Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.