INFO BIRO

Kad se spoji nespojivo: Ovo je devojka koja je to uspela!

Violinistkinja koja svira haus i užičko kolo po svadbama.

                    

Zajedno sa tortom koja mladencima stiže posle večere, u jednom od najveselijih momenata na svadbi, i violinistkinja Jelena Urošević (26) ulazi među svatove kao specijalna gošća, da dodatno podigne atmosferu. Iako ovaj ritual od maja do novembra izvodi po dva puta nedeljno, priznaje da je ljudima i dalje neobično da vide devojku sa violinom, a pogotovo kada čuju njen repertoar. Jer, Jelena ne bi bila tako tražena da nije prva na našim prostorima napravila program elektronske i haus muzike, kako obrada stranih pesama, tako i numera koje je sama komponovala.

- Nakon polučasovnog nastupa obavezno odsviram i jedno narodno kolo, što goste posebno oduševi. Volim da sviram sa orkestrom tokom cele svadbe, ali ipak mi je draže kada me pozovu da se predstavim kao solista. U sezoni su mi svi vikendi popunjeni, osim u avgustu kada je post, i tada idem na odmor - izjavila je Jelena za portal "Priče sa dušom".

                 

                  

Njeni počeci vezani su za Kosidbu na Rajcu, gde je imala prvi samostalni nastup u 14. godini, a nedavno je posle 12 godina, ponovo izašla pred publiku čuvene manifestacije, ali na solističkom koncertu.

- Tremu sam imala i onda kada sam izvodila kolubarski vez i užičko kolo, a i sada kada sam svirala nešto potpuno drugačije. Spoj elektronske muzike i violine privlači i animira ljude - kaže ova mlada violinistkinja.

Violinu je prvi put uzela u sedmoj godini, na veseljima svira od svoje 15. godine, dok se elektronskom muzikom bavi poslednjih pet godina.

                  

                     

- Nisam završila muzičku školu, već sam sve naučila od oca, a kasnije, kad se on razboleo, išla sam na časove kod našeg renomiranog violiniste Momčila Stanojevića. Mom javnom eksponiranju najviše je doprinelo učešće u serijalu "Ja imam talenat", kada sam spojila haus muziku i kolo, i oduševila publiku i žiri. Sada imam dosta pratilaca iz inostranstva koji se putem interneta interesuju za ovo što radim. U vreme kad sam počinjala da sviram po svadbama, nije bilo devojaka koje su svirale na violini, a u poslednje vreme primećujem da ih ima sve više. Mnoge mi se javljaju putem fejsbuka da mi kažu da su se na osnovu mog rada opredelile baš za violinu – rekla je Jelena.

                      

           

A.Tanasković/pricesadusom.com

                          


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.      


Preporučene priče:

Kikinđanin najbolji matematičar na svetu!                       

10 stvari koje naučiš po preseljenju u inostranstvo

Igre bez granica: Pola veka od šoua koji je gledala Evropa (VIDEO)