INFO BIRO

Južnjaci na Bliskom Istoku, ova vest će vam uštedeti pare!

Ako ste do sada imali problema zbog pribavljanja izvoda iz matičnih knjiga, od sada nećete!

Iako se čini da su službe u Srbiji neažurne i već vam je na vrh glave rečenica koju čujete na šalteru "fali vam još jedan papir" da biste završili neki posao, možete da odahnete! Nema više dreždanja u dugim redovima ispred šaltera, nema više nerviranja zbog "još jednog papira", nema više besmislenog trošenja vremena...

Ukoliko živite u bilo kojoj zemlji na Bliskom Istoku, a rođeni ste u Leskovcu ili u Nišu, ne morate da trošite dane godišnjeg odmora i plaćate avionske karte da biste došli u rodni grad i izvadili bilo koji dokument iz matičnih knjiga. Biće dovoljno da popunite formular na internetu i karticom platite takse, a gradske uprave će vam poslati poštom toliko potrebne papire - izvode iz matičnih knjiga rođenih, venčanih ili umrlih (zlu ne trebalo). Dokumenta će stići avionskom poštom u roku od 15 dana.

Ali, to nije jedina lepa vest! Do sada su naši ljudi u dijaspori za slične usluge i dostavu dokumenata plaćali od 50 do 100 evra. Sada, u zavisnosti od dokumenta koji traže, plaćaće taksu svega od 10 do 15 evra. 

Virtuelni matičar” dostupan je na gradskom sajtu preko adrese e-dijaspora.gradleskovac.org, kao i preko android aplikacije za mobilne telefone.

BIRO/Južne vesti