INFO BIRO

Hiperlup revolucija: Vožnja brzinom od 1.000 km/h (FOTO)

Hyperloop Transport Technologies otkriva viziju visokotehnološke putničke mreže koju želi da donese u UAE

Putnička kabina novog Hyperloopa velike brzine predstavljena je kako bi se pokazalo kako će se putnici voziti u luksuznoj udobnosti pri brzinama koje se približavaju 1.000 km/h.

Kreiran od strane Hyperloop Transportation Technologies u Los Anđelesu, puna putnička kabina može da primi 30 ljudi i nudi personalizovano, impresivno iskustvo putovanja.

Kapsula će biti instalirana u prvi komercijalni putnički prototip sistema kompanije i ima veštačko osvetljenje, napredni sistem za prečišćavanje vazduha, interaktivne ekrane, digitalno traženje puta, lične tablete i biometrijske senzore.

- Sve što gradimo u HyperloopTT-u je razvijeno sa fokusom na bezbednost i udobnost - kaže izvršni direktor HyperloopTT-a Andres De Leon. - Pored koncepta i vizije, naši timovi i partneri stvorili su istinsku evoluciju putničkog iskustva koje je završeno i spremno da se izgradi i integriše u HyperloopTT sisteme širom sveta.

Iskustvo putnika uključuje najnoviju tehnologiju sa fokusom na bezbednost, udobnost, zabavu i produktivnost.

Veštačko osvetljenje ima dnevni i noćni režim, stvarajući otvoren i prijatan prostor koje stvara doživljaj prirodnog osvetljenja, dok najsavremeniji prečišćivač vazduha promoviše okruženje bez štetnih mikroba, virusa i bakterija.

Ostale karakteristike kabine uključuju biometrijske senzore za akreditive i plaćanje.

Kada sednu, putnici će imati pristup impresivnom i personalizovanom zvučnom okruženju kroz ugrađene zvučnike u naslonu za glavu sa tehnologijom za poništavanje ambijentalne buke.

Sedišta uključuju podesive kontrole mikroklime, kameru za prepoznavanje lica, individualni tablet sa ekranom osetljivim na dodir i bežično punjenje. Koristi sistem magnetne levitacije za pomeranje kapsula kroz cev bez vazduha brzinom većom od 1.000 km/h.

Tehnologija će se koristiti za teret i eventualno putnike. Dve međunarodne kompanije vode trku za dovođenje funkcionalnog sistema na tržište masovnog transporta - Hyperloop Transportation Technologies i Virgin Hyperloop One koji podržava DP Vorld.

Oba operatera planiraju rute u UAE.

Hyperloop TT je predstavio svoju kapsulu Kuintero One u Španiji 2018. godine i od tada je radio na testiranju na stazi dugoj 320 metara u Tuluzu u Francuskoj.

Kompanija radi sa vladama širom sveta na stvaranju neophodnog pravnog okvira za uvođenje sistema putovanja u mejnstrim.

Dizajn enterijera putničke kabine je završen od strane ICONA grupe.

- Saradnja sa vizionarskom kompanijom kao što je HyperloopTT bila je prilika koja se pruža jednom u životu- kaže predsednik i izvršni direktor ICONA dizajna, Teresio Gigi Gaudio.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Prosečne plate za 10 najčešćih zanimanja u pustinji

50 GODINA EMIRATA: Od zlatnog sokola do šoljice posebne kafe - 9 simbola UAE

Etihad: Psi i mačke i u putničkim kabinama, ovo su uslovi