INFO BIRO

Gde je stvarno pljuštala lova: Otkrivena misterija "kiše para" na Bliskom Istoku (VIDEO)

Evropski mediji danima objavljuju da je, paralelno sa peščanom olujom, Dubai "pogodila" i "kiša para". Policija je razotkrila "fenomen". 

Počev od medija u Velikoj Britaniji, pa do brojnih portala na prostorima bivše Jugoslavije, poslednja dva dana hit-vest je "pljusak para" koji se, navodno, dogodio u Dubaiju. "Krivac" za ovakvu "senzaciju" je video-snimak koji se pojavio na JuTjubu, a na kome se vidi kako prolaznici u neverici skupljaju pare koje "lete" po ulici. Vest je objavio i Dejli mejl, koji je preneo snimak sa JuTjuba a u kome je navedeno da je mesto dešavanja upravo Dubai.

Tokom dana, brojni portali u Emiratima pokušali su da razotkriju "fenomen kiše para".

Tako, popularni sajt emirates247 navodi da se "pljusak novca" dogodio u Saudijskoj Arabiji, demantujući da se ovo "nebesko čudo" odigralo u Dubaiju za vreme peščane oluje. Utvrdili su da je reč o nepažnji bankarskih službenika koji su, ne obazirući se na jak vetar, pokušali da ubace novac u bankomat.

Kolege sa portala 7daysindubai kontaktirale su lokalnu policiju ne bi li dobile više informacija o ovom nesvakidašnjem događaju.

Policija je zvanično saopštila da snimak "kiše para" potiče iz Kuvajta, o čemu je BIRO pisao prošle sedmice.

BIRO