INFO BIRO

"Etihad" kupuje "Montenegro erlajns"

Uprkos prvobitnim neuspelim pregovorima, avio-kompanija iz Abu Dabija ne odustaje od kupovine crnogorskog avio-prevoznika.

Predstavnici avio-kompanije "Etihad ervejs" iz Abu Dabija nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini "Montenegro erlajnsa".

Na sastanku je usmeno predstavljen jedan od planova "Etihada" kojim bi sedište "Montenegro erlajnsa" bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio smanjen sa 450 na 120 zaposlenih, pišu crnogorske "Dnevne novine", a prenosi RTS.

Tokom razgovora, predstavnici "Etihada" su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion "embraer" iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

Ovo nije prvi put da se "Etihad" interesuje za "Montenegro erlajns". Ova poznata avio-kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ranije je pokazala interesovanje za "Montenegro erlajns", ali dogovor nije postignut jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

Sličnu stvar "Etihad" je pre dve godine uradio u Srbiji kada je preuzeo 49 odsto akcija tadašnjeg "JAT ervejsa", dok je država Srbija ostala vlasnik 51 odsto akcija. Za sada je nepoznanica da li će, ukoliko dođe do dogovora Vlade i "Etihada", "Montenegro erlajns" zadržati ime.

BIRO