INFO BIRO

EmCash nam menja život: Dubai dobija svoju kriptovalutu

Elektronska valuta ima niz prednosti - bržu obradu, poboljšano vreme isporuke i manje troškove

Sve vrste usluga u Dubaiju uskoro će moći da budu plaćane uz pomoć emCasha, kriptovalute sa sopstvenim blockchainom na čijem razvoju i implementaciji radi lokalna vlast, prenosi startit.rs

Za razvoj emCasha biće zadužene Emcredit, organak Ekonomskog departmana Dubaija, i britanski blockchain startap Object Tech, sa kojim je ranije sklopljena saradnja povodom uvođenja digitalnih pasoša zasnovanih na blockchainu za one koji posećuju Dubai. Trenutno je poznato i da bi očekivano lakše procesuiranje uplata i niži troškovi transakcija trebalo da budu obezbeđeni kroz plaćanja putem mobilnog novčanika emPay.

- Digitalna valuta ima niz predosti, počev od brže obrade, poboljšanog vremena isporuke i manjih troškova - kaže zamenik generalnog direktora Ekonomskog depratmana Dubaija Ali Ibrahim. - Okruženje koje se brzo razvija i apsolutna spremnost za usvajanje novih tehnologija učinili su da Dubai postane savršeno mesto za poslovanje. EmCash će promeniti i unaprediti način poslovanja u Dubaiju i označiti ogroman skok za grad u korist inovacija koje poboljšavaju kvalitet života. Ovaj projekat je odlična prilika da zajedno gradimo novi ekonomski ekosistem.

EmCash koristi najnoviju tehnologiju i radi kao deo platnog sistema EmVallet koji obrađuje različite vrste transakcija - od plaćanja kafe i školarine, do komunalnih troškova i novčanih transfera sa podrškom za komunikaciju preko smart telefona.

Dubai će, takođe, imati zajedničku Blockchain platformu, kako bi vladine službe mogle da koriste bočne kanale u različitim projektima.

Uvođenje kriptovalute nije prvi korak Dubaija ka kripto-svetu. U ovom emiratu  gaje ambicije da postanu hub finansijske tehnologije i do 2020. sve dokumente vlade postave na blockchain. Da se grad u pustinji približava realizaciji toga da postane blockchaingrad, osim nove valute, govori i činjenica da je već omogućeno kupovanje nekretnina uz pomoć bitkoina, jedne od 820 kriptovaluta koja ima najbrži rast.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ima se, može se: Turisti troše kao da su šeici!

Pogled u budućnost: Ovako će Dubai izgledati 2020. (VIDEO)

VIDEO DANA: Zavirite u domove bogataša na Bliskom Istoku