INFO BIRO

DRAMA U DUBAIJU: Požar u jednoj od najviših zgrada na svetu! (FOTO)

Noćas oko dva sata, na 50. spratu zgrade "The Torch" izbio je veliki požar. Stanari evakuisani, žrtava nema.

Stanovnike "The Torch" u Dubaiju, jedne od najviših stambenih zgrada na svetu, jutros oko dva sata po lokalnom vremenu probudili su gust dim i zvuk protivpožarnog alarma.

Požar koji je izbio u sredini zgrade visoke 336 metara počeo je da se širi na okolne spratove, pa su stanari u panici počeli da beže. Vatrogasne ekipe odmah su izašle na teren i počele da se bore protiv vatrene stihije koja je pretila da "proguta" svih 79 spratova solitera u centru Dubaija.

Scene su bile gotovo apokaliptične: dok su policija i vatrogasci pomagali uznemirenim stanarima da napuste zgradu iz koje je kuljao gust dim, komadi fasade počeli su da padaju, a okolni pločnici bili su prekriveni srčom prozorskih stakala. Lekarske ekipe zbrinjavale su evakuisane. Na sreću, ljudskih žrtava nema, a vatrogasci su posle dvočasovne borbe uspeli da ugase požar.

- Zgrada u plamenu podsećala je na Titanik koji se topi pred našim očima - izjavio je jedan od evakuisanih stanara lokalnim medijima.

U proteklih nekoliko nedelja protivpožarni alarm u jednoj od najviših zgrada na svetu oglasio se tri puta. Ispostavilo se da su sve tri uzbune bile lažne. Upravo iz tog razloga, većina stanovnika "The Torcha" jutros nije odreagovala na vreme. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji nadležnih službi izbegnuta je velika tragedija. Video pogledajte OVDE.

Uzrok požara nije poznat. Ovako izgleda "The Torch" jutros:

BIRO, Foto: Twitter

Povezane teme: požar Dubai The Torch vatrogasci