INFO BIRO

Biometrijska putanja - novitet na aerodromu u Dubaiju

Avio-kompanija Emirejts pokrenula je integrisanu biometrijsku putanju na Međunarodnom aerodromu Dubai

Biometrijska putanja putnicima će omogućiti nesmetano putovanje od prijave do ulaza, čime će se poboljšati protok kroz aerodrom uz manje provera dokumenata i manje čekanja u redovima. Koristeći najnoviju biometrijsku tehnologiju - mešavinu prepoznavanja lica i dužice oka - putnici sada mogu da šetaju aerodromom, prijave se za svoj let, obave imigracione formalnosti, uđu u salon i ukrcaju se na svoje letove.

Različite dodirne tačke na biometrijskoj putanji omogućavaju higijensko beskontaktno putovanje, smanjujući ljudsku interakciju i stavljajući naglasak na zdravlje i sigurnost.

- Beskontaktni biometrijski put je poslednja u nizu inicijativa koje smo uveli kako bismo bili sigurni da je putovanje „Emirejtsom“ besprekorno putovanje – izjavio je izvršni direktor kompanije „Emirejts“.

Biometrijske dodirne tačke instaliraju se na odabranim stolovima za prijavu prve, poslovne i ekonomske klase u terminalu 3 na Međunarodnom aerodromu Dubai; imigracione kapije, uključujući „pametni tunel“; ulaz u salon „Emirejtsa“ u sali B, kao i odabrane kapije. Područja na kojima se instalira biometrijska oprema biće jasno označena i na svakoj dodirnoj tački biće instalirane dodatne jedinice.

Pametni tunel, projekat Generalne direkcije za boravište i poslove sa strancima u Dubaiju (GDRFA) u saradnji sa „Emirejtsom“ prvi je na svetu za kontrolu pasoša, gde putnici jednostavno prolaze kroz tunel bez potrebe za dobijanjem pečata.

„Emirejts“ je takođe prva avio-kompanija van Amerike koja je dobila odobrenje za biometrijsko ukrcavanje od američke carinske granice (CBP). Putnici koji lete iz Dubaija do odredišta u SAD moći će da izaberu tehnologiju prepoznavanja lica na vratima polaska.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO  je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.