INFO BIRO

Beogradski đaci – najbolji na svetu!

Veliki uspeh učenika iz Beograda na ekološkom takmičenju u Kanadi

Na najvećem svetskom ekološkom takmičenju za osnovce i srednjoškolce, održanom u Kanadi, četvoro učenika iz Beograda osvojilo je zlatne medalje.

Učenica Marija Lubardić osvojila je dva zlata – jedno za najbolji esej, a drugo kao kapiten pobedničkog tima u debati. Takođe, za najbolji esej zlato je dobila i Stefanija Živanović, a zlatne medalje u debati dobili su i Anđela Babović, Ivan Filip Kovačević i Aleksandar Marković Ćorac

Nacionalni tim Srbije je u ukupnom zbiru bio i najuspešniji na takmičenju. Nagrađeni učenici pohađaju OŠ „Drinka Pavlović“ i „Gimnaziju plus“ iz Beograda.

Naši đaci autori su najboljih eseja sa predlozima rešenja budućeg života na kopnu, u vezi sa aktuelnom temom promena klime, a veliki uspeh rezultat je višemesečnog rada učenika sa mentorom Marinom Drndarski.

Svetska školska debata održana je u Viktoriji pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, Vlade Britanske Kolumbije i nacionalnih inženjerskih akademija SAD, Velike Britanije i Kine, koje su domaćini Samita Globalnog izazova u inženjerstvu za 2019.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Posao u Dubaiju iz ličnog iskustva: Ne idite grlom u jagode!

Balkan - prazna kuća: Porodična karta u jednom pravcu (FOTO)

Sportista iz Srbije – trener američkog nacionalnog tima!