INFO BIRO

Aerodrom u Dubaiju dobija još jedan terminal

Pogrešili predviđanja rasta broja putnika za više od 20%!

Pol Grifits

               

Novi terminal D na aerodromu u Dubaiju bi trebalo da bude gotovo do kraja godine, potvrdio je Pol Grifits, izvršni direktor Dubajskih aerodroma (Dubai Airports).

Grifits je na konferenciji za novinare, održanoj u okviru Arapskog sajma turizma, naveo da su kapaciteti aerodroma na gornjoj granici i da se hitno traže načini kako da se privremeno uveća kapacitet oba aerodroma dok ne budu završeni kapitalni projekti.

Predviđanja rasta aerodroma prema broju putnika do 2020. godine su se pokazala pogrešnima i to za više od 20 posto. Umesto 100 miliona, koliko se ranije očekivalo do 2020. kada će se u Dubaiju održati Svetska izložba (EXPO), sada se procenjuje da će biti 126 miliona putnika.

Novi terminal koji se gradi je imao ranije radni naziv Terminal 4, ali je sada njegovo zvanično ime Concourse D (Terminal D). Prostiraće se na 65 hiljada kvadrata korisnog prostora i imaće kapacitet od 18 miliona. Na njemu će se nalaziti 32 gejta, od čega će 21 imati vezu sa avionima preko aviomostova, dok će ostali bit gejtovi za udaljene pozicije.

                

Više pročitajte OVDE

            

A. Tanasković/aviokarta.net

                            


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Posao u Emiratima: Sve što bi trebalo da znate o „banovanju“

Arapska Džeki Kenedi: Pametna, moćna i prelepa (FOTO)

Splićanin na Bliskom Istoku: Moj novi život u arapskom svetu

;