INFO BIRO

Abu Dabi: Vizz Airu sertifikat nacionalnog avio-prevoznika

Vizz Air demonstrirao je svoje operativne sposobnosti GCAA tokom specijalnih letova

Vizz Air Abu Dabi, nova nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, zvanično je dobila sertifikat vazduhoplovnog operatora (AOC) od Generalne uprave za civilno vazduhoplovstvo UAE (GCAA).

Prijem AOC-a završava poslednji korak u regulatornim procesima za pokretanje avio-kompanije i potvrda je GCAA da je Vizz Air Abu Dabi u skladu sa svim važećim zahtevima i da je u potpunosti sposoban da ispuni svoje odgovornosti i sprovede siguran i efikasan rad. Procesi AOC završeni su tokom osam meseci, tokom perioda bez presedana u avioindustriji zbog Covida 19, ograničenja putovanja i zaključavanja zemalja. Uprkos tome, i predstavnici GCAA i Vizz Air Abu Dabi uspeli su da dobiju neophodne uslove za sticanje sertifikata operatera.

Vizz Air je demonstrirao svoje operativne sposobnosti GCAA tokom specijalnih demonstracijskih letova izvedenih na najmodernijem avionu trenutno dostupnom na tržištu, Airbusu A321 Neo. Ovaj tip aviona sa svojim P&V GTF motorima sa vrlo niskom potrošnjom goriva takođe je prvi takve vrste na Bliskom Istoku, a sertifikacija od vlasti UAE sprovedena je paralelno sa AOC procesom.

- Čestitamo Vizz Air-u za uspešno dobijanje AOC-a nakon što je ispunio sve potrebne standarde i prošao sve inspekcije. Ponosni smo što smo je i Viz Air postao jedan od nacionalnih prevoznika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i želeo bih da zahvalim svim zaposlenima u Vizz Airu i timu Generalne uprave za civilno vazduhoplovstvo za uložene napore - rekao je Saif Muhamed Al Suvaidi, generalni direktor GCAA. "

- Izdavanje AOC označava najvažniju prekretnicu za nas, jer smo sada dobili sva regulatorna odobrenja za upravljanje avio-kompanijom. GCAA smo jasno pokazali da smo u potpunosti sposobni za bezbednu operaciju. Nudimo našim kupcima ultra-niske cene karata i kvalitetan avionski prevoz. Nova nova aviokompanija, u većinskom vlasništvu našeg partnera ADK, doneće veliku vrednost aerodromu Abu Dabi i emiratu Abu Dabi. Veoma smo zahvalni na profesionalnosti i saradnji koju je GCAA pokazao u postizanju ove faze i postaraćemo se da Vizz Air Abu Dabi bude dostojan dodatak etabliranim nacionalnim avio-kompanijama iz UAE - izjavio je Kis Van Šaik, direktor Direktor kompanije Vizz Air iz Abu Dabija.

BIRO