FOTO BIRO

Filipov breg pogled od 1000,000 dinara na Zlatarsko jezero

Kamping odmorište “Filipov breg” nalazi se u bajkovitom selu Ojkovica (opština Nova Varoš), tačnije 9km od brane Kokin brod na putu za Jasenovo. Ovo parče raja je zemlja mog navrdede, a ime odmorišta (i ovaj zaseok) upravo nosi ime po njemu.

Obzirom da celokupna teritorija sela pripada Specijalnom rezervatu prirode “Uvac” gradnja je zabranjena od 2007. godine Uredbom o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene, što omogućava boravak u ruralnoj i gotovo nenaseljenoj sredini sa praktično netaknutom prirodom. Kako je gradnja zabranjena, ovaj vid turizma je kao stvoren za lokalitet, što se i da videti na panorami iznad. Iako sam odrastao na planini Rajac, koreni sa majčine strane su bili toliko jaki da sam s godinama ovo mesto sve više posećivao sa društvom, da bih krajem 2020. došao na ideju da iskoristim potencijal ove atraktivne lokacije i od maja 2021. godine rešio da plan sprovedem u delo.

"Cilj mi je da gosti odmorišta dožive jedinstveno iskustvo boravkom u ovom selu, kao i da uživaju u outdoor aktivnostima na manje poznatim (ali ne i manje lepim) lokalitetima u ovom kraju- kako na kopnu, tako i na vodi." - Filip Matović, idejni tvorac i upravnik

Foto i tekst :https://filipovbreg.com/

;