BIRO PRIČE

Zbog “škljocanja” ode plata: Pazite šta fotkate u Emiratima!

Stroge sankcije za korišćenje foto-aparata na pojedinim lokacijama u UAE

                           

Ukoliko nameravate da napravite fotografiju aviona na aerodromima u UAE, a nemate dozvolu da to učinite, odustanite na vreme. U suprotnom, izlažete se riziku da završite u zatvoru ili da platite visoku novčanu kaznu!

Da, istina je da aerodromi u Emiratima deluju impresivno, pogotovo kada ih vidite prvi put. Sve je blistavo, besprekorno čisto i odiše luksuzom, pa retko ko odoli da ne napravi fotografije za uspomenu i dugo sećanje, ne razmišljajući da tako krši propise. Posebno je zabranjeno fotografisati avione ako za to niste tražili i dobili posebnu dozvolu.

Trojica Britanaca oglušila su se o ova pravila i završila su iza rešetaka.
-Svaki zahtev za snimanje ili fotografisanje aerodroma ili objekata u njegovoj blizini prati strog proces pre nego što pojedincu ili grupi bude dozvoljeno da tako nešto učini – izjavio je portparol aerodroma iz Dubaija.

Ista je situacija i u aerodromu u Abu Dabiju. Na njihovom sajtu istaknuto je da je za fotografisanje i snimanje potrebna dozvola. U suprotnom, ako “škljocnete” bez dozvole, kazna je od 30 dana do tri meseca zatvora ili “udar po džepu” u iznosu od 5.000 dirhama, koliko u proseku iznosi mesečna plata za početnu poziciju u sektoru usluga u UAE.

Ovo upozorenje ne važi samo za fotografisanje aerodroma i aviona. Isto važi i za ambasade, palate, bezbednosne objekte...

Zato, budite oprezni! Vlasti UAE na vreme upozoravaju kakva su pravila ponašanja, i ona važe za sve podjednako. Nemojte naučiti lekciju o zabrani fotografisanja na teži način. Kad sletite u Emirate, uživajte u svemu što vidite, ali fotkajte samo ona mesta za koja vam nije potrebna posebna dozvola.

                           

Celu vest možete pročitati OVDE

                  

A. Tanasković/thenational.ae

                                 


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku. 

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Stvari koje ne biste smeli da radite na Fejsbuku u Emiratima

DIRLJIVO: Osvojila premiju, pa je poklonila i rasplakala ceo svet (VIDEO)

Samo za nostalgične: Srbija na koju "padaju" stranci! (FOTO)

;