BIRO PRIČE

WETEX 2015 u Dubaiju: Najbolja energetska rešenja na jednom mestu

Na prestižnom sajmu učestvuje 1.500 kompanija iz 42 zemlje sveta.

Od 21. do 23. aprila Dubai će biti domaćin sajma "WETEX 2015" (Water, Energy, Technology and Environment Exhibition), pod pokroviteljstvom Dubai nacionalne kompanije DEWA (Dubai Electricity and Water Authority).

Prošle godine na ovom sajmu učestvovalo je više od 1.500 izlagača iz 40 zemalja, što je bio dokaz kako značaja same manifestacije, tako i njene uloge kao mesta susreta vodećih eksperata iz sektora energetike, vodoprivrede, naftne i gasne industrije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Ove godine, učestvovaće isti broj izlagača iz 42 zemlje.

Tokom poslednjih 17 godina, WETEX je značajno doprineo globalnoj promociji energetskog sektora Dubaija, istovremeno podstičući da se u Dubaiju usvoje strateški važne energetske inicijative i omogući vodećim svetskim kompanijama da predstave svoja rešenja i proizvode, razmene iskustva i najbolje primere iz prakse, kao i da se promovišu saradnja i dijalog o aktuelnim tehnološkim rešenjima koja se u oblastima energetike i vodoprivrede primenjuju u regionu Bliskog Istoka.

Zahvaljujući položaju Dubaija koji je postao globalni centar za ekonomiju, turizam, finansije i zelenu ekonomiju, WETEX je privukao velike kompanije i organizacije, nudeći im mogućnost za uspostavljanje novih poslovnih veza.

WETEX 2015 je idealna platforma za razgovore na temu održive energetske budućnosti i stvaranje mape puta i razvoja zelene ekonomije. SmartTek kompanije prikazaće rešenja, proizvode i "zelene" zgrade namenjene komercijalnom i industrijskom sektoru. Ovo će se poklopiti sa inicijativom Zelene nedelje koja uključuje niz aktivnosti koje promovišu racionalnu potrošnju, zelenu ekonomiju i održiv razvoj. 

I ove godine, na sajmu WETEX učestvovaće kompanije iz ex-Yu koje su veoma tražene na tržištu Bliskog Istoka. Prošle godine, organizatori WETEX-a uručili su zlatnu statuetu kompaniji "Energoprojekt Entel", kao rezultat uspešne saradnje i priznanje za podršku pruženu organizaciji sajamske manifestacije. "Energoprojekt Entel" i ove godine biće učesnik WETEX-a. Takođe, na WETEX-u će učestvovati i srpski privrednici koji će imati nastup u okviru zajedničkog štanda u organizaciji Srpskog poslovnog saveta UAE (Serbian Business Council UAE) .

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Ovako nas vide stranci: 10 hit rečenica koje će vas "kupiti" za sva vremena

Upoznajte Dubai za tri minuta! (VIDEO)

Iz Beograda u svet: Kako sam se navukao na privatan biznis


;