BIRO PRIČE

Svetski ekonomski forum: Najmoćniji ljudi planete na skupu u Jordanu

Bliski Istok domaćin je političkim i poslovnim liderima koji žele da podrže viziju za prosperitet i mir u svetu.

Ovogodišnji Svetski ekonomski forum (WEF)  biće održan u Jordanu od 21. do 23. maja,  u "King Hussein Bin Talal Convention centru" na Mrtvom moru. Na ovom Forumu učestvuje 800 vodećih političkih i poslovnih lidera koji će razgovarati o tome kako da podrže sveobuhvatne i napredne vizije za prosperitet i mir.

Poseban akcenat će biti stavljen na unapređenje mladih, što je ključno za dugoročan uspeh u borbi protiv marginalizacije i radikalizacije.

Reforma politike koja je u zamahu u mnogim zemljama, uključujući Jordan, Egipat, Tunis i Maroko će biti još jedan fokus sastanka. Ovogodišnji učesnici Foruma baviće se i infrastrukturom, energetikom i investicionim partnerstvima i međunarodnim finansijskim institucijama. Pažnja će posebno biti posvećena i otvaranju novih radnih mesta u oblasti preduzetništva, kao i značaju privatnog sektora.

S' obzirom na jedinstvenu diplomatsku ulogu Jordana i u svetlu promena geopolitike i geoekonomije u regionu, sastanak će podrazumevati i dijalog na visokom nivou o bezbednosti i humanitarnim imperativima sa ciljem da se unapredi zajedničko razumevanje i delovanje, uključujući i situaciju u Siriji, Iraku i Libiji.
Među učesnicima su kralj Jordana Abdulah II Ibn Al Husein, ministar i visokih tehnologija Azerbejdžana Ali Abasov, predsednik Egipta Abdel Fatah al-Sisi, predsednik EBRD-a Suma Chakrabarti... Predsednik kompanije "Komtrejd" Veselin Jevrosimović biće jedini učesnik Svetskog ekonomskog foruma u Jordanu sa prostora ex-Yu.

Pored vodećih svetskih medija na ovom događaju će biti prisutni i predsednici najvećih svetskih kompanija kao što su BNP Paribas, PepsiCo Inc., Hitachi Ltd, Microsoft, Hewlett-Packard, Ericsson, Cisco, Huawei Technology Co. Ltd, Internet Corporation for, Assigned Names and Numbers, TeslaMotors, Coca-Cola, General Eletric, UPS, Lufthansa German Airlines, BT Group, Deutsche Bank, Qualcomm Technologies i Royal Philips.

BIRO/Telegraf

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Top 6 mesta za besplatan relaks u Dubaiju

Ovako nas vide stranci: 10 hit rečenica koje će vas "kupiti" za sva vremena

Bravo, majstore: Stolar iz Novog Sada - heroj Srbije


;