BIRO PRIČE

Šta je zajedničko za posadu Emirates Airlines, Toma Kruza i prestolonaslednika Dubaija?

Reklama u kojoj stjuardesa Emirates Airlinesa stoji na vrhu Budžj Kalife, najviše zgrade na svetu.

Video prikazuje ženu u uniformi stjuardese Emirates Airlines koja drži plakate na kojima piše: „Letite bolje - skidanje UEA sa UK Amber liste učinilo je da se osećamo kao da smo na vrhu sveta“ .

Ona se pridružuje samo nekolicini pojedinaca koji su imali privilegiju da stoje na vrhu najviše zgrade na svetu - uključujući glumca Toma Kruza i prestolonaslednika Dubaija, šeika Hamdana bin Muhameda bin Rašida Al Maktuma.


Skidanjem UAE sa UK Amber crvene liste,  motivisalo je marketing avio-kompanije da osmisli reklamu koja je zapalila internet. Po zavšetku spota kamera se udaljava i otkriva člana posade u videu kako stoji na vrhu Burdž Khalife, devojka sa belim šalom zakačenim za crveni šešir ( zaštitni znak avio kompanije Emirates Airlines), na  visini od 830 metara. Video je postao jako popularan sa više od pola miliona pregleda na Instagramu i desetinama hiljada pregleda na drugim platformama društvenih medija, što je izazvalo komentare i sumnju da je stvarno snimano na vrhu Burdž Kalife. Ubrzo se ispostavilo da je reklama prava i da stjuardesu u spotu glumi američka padobranka i kaskaderka Nicole Smith-Ludvik.

- Ovo je, bez sumnje, jedan od najneverovatnijih i najuzbudljivijih trikova koje sam ikada uradila. Veliki pozdrav za Emirates Airlines za vašu kreativnu marketinšku ideju! Bilo mi je zadovoljstvo da budem deo tima - napisala je Nicole objavljujući video na svojoj Instagram stranici.

Od 11. avgusta do 30. oktobra letovi između Dubaija i Glasgova saobraćaće četiri puta nedeljno.
Nevakcinisani gosti koji putuju iz UAE moraće da imaju negativan PCR test 72 sata pre polaska i da prođu 10-dnevni kućni karantin, kao i da prate testove na COVID-19 drugog i osmog dana. Potpuno vakcinisani gosti kojima je vakcina primenjena u Velikoj Britaniji, SAD -u ili Evropi oslobođeni su karantina i osmog dana testiranja.

Američka padobranka i kaskaderka Nicole Smith-Ludvik u reklami glumi  stjuardesu,  koja stoji na vrhu najviše zgrade na svetu Burj Khalifa u Dubaiju.

Bezbednost na prvom mestu 

Reklama je snimljena bez ikakvih posebnih efekata, kaskaderka je prošla detaljne testiranja i obuku, dok se na snimanju sprovodio sigurnosni protokol. Na vrhu zgrade, po scenariju, glavni junak bi trebalo da drži i lista ispisane plakate, pri tom da stoji na prostoru prečnika od samo 1,2 metra na visini od 828 metara. Poziv je bio upućen i timu posade Emirates Airlines da učestuje u spotu. Iako je bilo voljnih i sposobnih kandidata, ipak je angažovan profesionalni instruktor padobranstva kako bi se osigurao najviši nivo bezbednosti.

Tokom snimanja i tokom priprema za snimanje, bezbednost je bila i ostala glavni prioritet. Na vrhu je izgrađena prilagođena platforma sa pričvršćenim stubom na koju bi glavni junak mogao da stoji. Kaskaderka Nicole bila je pričvršćena za stub, kao i za još dve različite tačke, kroz skriveni pojas ispod uniforme. 

Snimanje je počelo sa izlaskom sunca kako bi se uhvatio "zlatni sat". Tim koje se spremao da se popne na vrh zgrade krenuo je 1 sat i 15 minuta pre izlaska sunca,  a tim je morao da pređe nekoliko nivoa i merdevina unutar cevi da bi stigao do vrha. Stigli su na vrh oko 5 sati ujutru. Jedan dron je korišćen za snimanje snimaka u kontinuiranom snimanju kako bi se snimio kompletan niz.  

Izvor :GULFNEWS

#Emirates Airlines #Burj Khalifa

;