BIRO PRIČE

Srpske kompanije prvi put na sajmu Wetex u Dubaiju

Zahvaljujući Srpskom poslovnom savetu u UAE, privrednicima iz Srbije omogućen  je lakši dolazak i nastup na tržištu u Emiratima.

Srpski poslovni savet u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) prvi put organizuje nastup srpskih privrednika na sajmu WETEX 2015 (Water, Energy, Technology and Environment Exhibition) od 21. do 23. aprila 2015. godine u Dubaiju.

Sajam WETEX biće održan 17. put zaredom pod pokroviteljstvom Dubai nacionalne kompanije DEWA (Dubai Electricity and Water Authority). Ovo je najznačajnija i najveća manifestacija u regionu na kojoj se susreću vodeći eksperti iz sektora energetike, vodoprivrede, naftne i gasne industrije, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.

Zahvaljujući položaju Dubaija kao globalnog centra za trgovinu, turizam i zelenu ekonomiju, WETEX privlači najveće svetske kompanije i organizacije. Ove godine na sajmu će učestvovati 1.500 izlagača iz 45 zemalja sveta. WETEX okuplja  proizvođače, donosioce odluka, rukovodioce i klijente, nudeći im mogućnost za uspostavljanje novih  partnerstava i jačanje poslovnih veza.

- Izuzetno smo ponosni na činjenicu što smo srpskim privrednicima omogućili, da se po prvi put predstave, na najvećoj i najznačajnijoj izložbi ove vrste na Bliskom Istoku. Smatram da je ovo sjajna prilika da uspostave kontakte, da se upoznaju sa potencijalnim partnerima i poslovnom klimom.  Najveći benifit je svakako sastanak sa nacionalnom kompanijom DEWA, na kome će učesnici dobiti informacije kako se sa njima posluje, kako se postaje njihov dobavljač, kao i o projektima koji su planirani za naredni period. Srpski poslovni savet je i ovog puta pripremio posebne uslove za naše kompanije kako bismo im olakšali dolazak i nastup na tržištu UAE – izjavila je Mirjana Radenović Ratković, direktor Srpskog poslovnog saveta u UAE.

Tokom poslednjih 17 godina, WETEX je značajno doprineo globalnoj promociji energetskog sektora Dubaija, istovremeno podstičući da se u Dubaiju usvoje strateški važne energetske inicijative i omogući vodećim svetskim kompanijama da predstave svoja rešenja i proizvode, razmene iskustva i najbolje primere iz prakse, kao i da se promovišu saradnja i dijalog o aktuelnim tehnološkim rešenjima koja se u oblastima energetike i vodoprivrede primenjuju u regionu Bliskog istoka.


Srpski poslovni savet osnovan je u januaru 2014. godine u Abu Dabiju uz podršku Ambasade Republike Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da kreira i poboljša poslovne prilike i investicije između ove dve zemlje. Srpski poslovni savet UAE pruža mogućnost unapređenja i širenja poslovne mreže pravnim i fizičkim licima iz Srbije i UAE, obezbeđujući im brz i kvalitetan pristup informacijama. Svoje aktivnosti usmerava i na podršku srpskim kompanijama prilikom dolaska i pokretanja poslovanja na tržištu UAE.


Dragana Jelić, Autentic2go.rs


;