BIRO PRIČE

​Smart Palm: Budite dostupni uvek i svuda!

Od sada, internet konekcija i punjenje baterije na „pametnim“ uređajima – gde god da ste!

Ako Vam je baterija na mobilnom telefonu ili tabletu „na izdisaju“ ili želite da se konektujete na internet a nalazite se u parku, nemojte očajavati. Smart Palm je tu da Vam pomogne!

Reč je samoodrživom uređaju koji „lovi“ info-tačke sa besplatnom Wi-Fi konekcijom, a uz to Vam pruža informacije u realnom vremenu (temperaturu vazduha, vreme, reklame) i ujedno, preko zelene tehnologije, omogućava da napunite Vaš smart uređaj.

Pristup internetu je brz i pouzdan kako sa mobilnog telefona, tako i sa tableta.

Ako ste se pitali kako funkcioniše Smart Palm, evo odgovora: pokreću ga posebne matrice fotonaponskih modula, koristeći solarnu energiju. Postolje na kome se nalazi „pametna palma“ visoko je šest metara, a specijalni moduli koji „usisavaju“ solarnu energiju nalaze se na samom vrhu.

U istom trenutku, preko Smart Palma 50 korisnika može da se konektuje na internet ili da napuni baterije na mobilnom telefonu ili tabletu.

Projekat Smart Palm osmislila je privatna firma „D Idea“, čiji je vlasnik Viktor Nelepa, rođen u Makedoniji. Njegov partner u ovom projektu je Emiraćanin, a u firmi je zaposleno više ljudi sa prostora ex-Yu.

Zvaničnici Dubaija prepoznali su značaj Smart Palma i omogućili njegovo postavljanje na, za sada, dve lokacije u Dubaiju.

Do kraja 2015. Smart Palm će se naći na 52 lokacije u najpoznatijem emiratu, kako u javnim parkovima, tako i na plažama.

BIRO

Foto: Facebook/Smart Palm

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče:

Super ušteda: Najniže cene hrane u Dubaiju - na jednom mestu!

Ex-Jugosloveni na Bliskom Istoku: Koliko nas zapravo ima u Emiratima?

Ovako nas vide stranci: 10 hit rečenica koje će vas "kupiti" za sva vremena!


;