BIRO PRIČE

​Rekordni broj putnika na aerodromima u Dubaiju za praznike

Potvrđena reputacija najpopularnijeg grada-emirata na turističkoj mapi

Generalna uprava za boravak i poslove sa strancima (GDRFA) u Dubaiju prijavila je rekordan priliv putnika tokom novogodišnje praznične sezone.

Od 27. decembra 2023. do 1. januara 2024. više od 1,2 miliona putnika prošlo je kroz vazdušne, kopnene i morske luke Dubaija, što potvrđuje status grada kao globalne žarišne tačke.

Pretposlednji dan 2023. godine označio je vrhunac ovog naleta putovanja, sa 224.380 putnika u jednom danu. Ovaj podatak naglašava privlačnost Dubaija kao međunarodne destinacije.

Statistički podaci o putovanjima distribuiraju se po raznim lukama, a većinu, otprilike 1,14 miliona putnika, vode aerodromi u Dubaiju. Kopnene luke omogućile su kretanje 76.376 putnika, dok su pomorske luke opsluživale 27.108 putnika. Sveukupno, u periodu je zabeleženo 693.018 dolazaka u poređenju sa 546.610 odlazaka.

General-pukovnik Muhamed Ahmed Al Mari, generalni direktor GDRFA, naglasio je da impresivna statistika koju su postigli aerodromi i kopnene i morske luke Dubaija tokom ovog perioda naglašava privlačnost grada i njegov status kao najboljeg izbora za pojedince širom sveta. On je Izrazio je ponos na reputaciju Dubaija među milionima koji su ga odabrali kao destinaciju za proslavu Nove godine, ističući da Dubai GDRFA, aerodromi i luke dosledno pružaju izuzetna iskustva posetiocima tokom cele godine.

Nadalje, istakao je ove brojke kao dokaz pozitivne interakcije između turista i putnika s Dubaijem, jačajući njegovu reputaciju kao jedinstvene turističke destinacije. Ove statistike takođe naglašavaju tekuće napore GDRFA da poboljša svoju poziciju vodeće turističke destinacije na regionalnom i globalnom nivou.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;