BIRO PRIČE

Radost za sve: Proslava Međunarodnog dana sreće

Dobrodošlica za turiste, pokloni za korisnike javnog prevoza

Najbolji marketing je onaj koji ne košta puno, ali ostavlja jak utisak. To u Dubaiju odlično znaju!

Povodom Međunarodnog dana sreće, stotinu turista koji 20. marta budu sleteli na Međunarodni aerodrom u Dubaiju dobiće besplatan taksi prevoz do odabrane destinacije u gradu, najavila je RTA. Takođe, biće obezbeđene i besplatne autobuske ture za stanovnike, kao i pokloni kako korisnicima javnog prevoza, tako i zaposlenim vozačima.

Zadovoljni i srećni ljudi predstavljaju naš strateški cilj u skladu sa strateškim planom ‘Dubai 2021’, a besplatna taksi vožnja za stotinu gostiju koji 20. marta budu došli u Dubai samo je mali deo tog plana”, poručili su iz RTA.

  

  

Da podsetimo, u oktobru 2015, na inicijativu potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma policija je aktivirala aplikaciju tokom sajma Gitex sa pitanjem "da li ste srećni u Dubaiju". Kroz aplikaciju su bile ponuđene tri opcije kroz smajlije - "srećan", "tužan" i "neopredeljen". Nešto kasnije, u februaru 2016. u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osnovano je Ministarstvo sreće, a jedan od vladinih ciljeva je da svi koji žive u ovom delu sveta budu srećni. To u praksi znači da svaki stanovnik UAE ima posao i dobar standard, priliku da živi u prosperitetnom okruženju, mogućnost da se stručno usavršava i da živi u uređenoj zemlji sa najvišim stepenom bezbednosti u svim segmentima.

I dok će u većini zemalja sveta Međunarodni dan sreće biti obeležen 20. marta, u Emiratima će ove godine to slavlje potrajati nedelju dana kroz brojne marketinške akcije koje će potvrditi da napori vlade idu ka zacrtanom cilju – da u bliskoj budućnosti svaki dan na ovom podneblju bude dan sreće i radosti.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Dva produžena vikenda do kraja godine

Razotkrivanje: Koliko vas je život u Dubaiju promenio?

Priče iz pustinje: Vinorel umetnice iz Srbije očarao šeike


;