BIRO PRIČE

PRIČE I ISKUSTVA NA BLISKOM ISTOKU: Konektujte se korisno

Esselamu alejkum i merhaba! Bliski Istok nam nikada nije bio bliži...

Ujedinjeni Arapski Emirati su naftom bogata, pustinjom obeležena, kraljevski uređena i po visokom životnom standardu prepoznatljiva država na jugoistoku Arabijskog poluostrva. Glavni grad je Abu Dabi, a najveći Dubai. Govori se arapskim jezikom. Pozivni broj je +971.

Kultura, umetnost i religija ove zemlje se oslanjaju na simbole i tradiciju islama. Nedavno sam, poslovno, prvi put posetila ovu čudesnu zemlju. Na kraju se ispostavilo da sam zadovoljstva radi boravila u Emiratima. Možda je svaki posao lakši kada ste okruženi preljubaznim domaćinima, nestvarno lepom arhitekturom i egzotičnim mirisima i ukusima. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima posao i zadovoljstvo su s razlogom uvek u istoj rečenici!

THE KEY TO GETTING THINGS DONE IS CONNECTING PEOPLE

U mojoj profesiji kažemo da je „Good networking = Good PR“.

Danas je najvažnije biti povezan. Biti spojen. Umrežen. Konektovan. Naravno, sa pravim ljudima i na pravom mestu. Više nije važno samo KOLIKO znamo, već i KOGA znamo.

Smatram da je BIRO sjajna prilika za sve one koji već žive i rade na Bliskom Istoku, kao i za one koji bi voleli da su na njihovom mestu.

Nedavno je održan Prvi srpski poslovno-investicioni forum u UAE, u organizaciji SBC-a, na kome sam učestovala. Cilj ovog okupljanja upravo i jeste jačanje veza između Srbije i Emirata, ali i upoznavanje naših privrednika sa tržištem, načinom funkcionisanja, poslovnom klimom, tradicijom i običajima. Meni je networking puno značio za lični, a posebno za profesionalni razvoj.

Relacije, odnosi, veze su od presudne važnosti za svaki posao, a povezivanje sa značajnim ljudima iz vaše industrije i polja interesovanja može vam otvoriti mnoge nove poslovne i životne mogućnosti.

Sigurna sam da ćemo na BIRO portalu svi uspešnije komunucirati. 

I poslovno i privatno.

Sreća je biti na pravom mestu u pravo vreme.

Mi definitivno jesmo!


Dragana Jelić

Osnivač & Direktor Authentic2go Communications and Consulting

Foto: Flickr/ilustracija;