BIRO PRIČE

PAR SA BALKANA U DUBAIJU PRAVI PALAČINKE "KAO KOD KUĆE"

Laura i njen suprug veliki su ljubitelji palačinki kojih je u UAE bilo jako teško pronaći, te su rešili da ih prave sami

Laura i njen suprug šest godina žive u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), gde su im, pored prijatelja i porodice najviše nedostajale - palačinke.

Ukusne palačinke, poput onih koje se prave u Zagrebu ili Beogradu, tamo nisu mogli da okuse, zbog čega su na kraju došli na ideju da počnu da ih prave sami.

- Suprug i ja smo živeli u Beogradu i Zagrebu, palačinke su bile "sastavni" deo naših života (za muža malo više) - uz osmeh započinje Laura za Naš biro.  

Kako dodaje, poslednjih šest godina, pokušali su, da kao strastveni zaljubljenici u palačinke, u Dubaiju pronađu alternativu kultnom Pinokiju, Glumcu, Milki veju...

- Ipak, ti pokušaji su bili bezuspešni. Tada smo došli na ideju da otvarimo našu palačinkarnicu koja bi nudila prave balkanske palačinke, slane i slatke. Od ideje do realizacije je prošlo neko vreme, najpre zbog pokušaja da pronađemo idealne lokacije dostupne svima, a opet i prijatne za rad s obzirom na to da oboje provodimo dosta vremena u samom lokalu. Konačno smo na kraju pronašli idealno mesto na najpoznatijoj plaži u Dubaiju - prepričava ona.

Nažalost, baš pred samu realizaciju njihove ideje, u martu 2020., zadesili su ih korona virus i zatvaranje, pa je projekat odložen za kraj godine.  

- Nakon što je konačno zaživeo, dobijamo samo pozitivne komentare, kako od mnoštva naših ljudi koji su konačno dočekali "palačinke kao kod kuće", tako i od drugih nacionalnosti koji se (pozitivno) čude kako palačinka može da bude tako velika i ukusna - ističe Laura. 

Navodi i da im je fokus na pristupačnoj ceni i kvalitetu.

- Služimo i naše prepoznatljive proizvode poput Lino lade te Sava višanja, a planiramo da u ponudu uvrstimo i makedonski ajvar, i naravno - plazma keks - nasmejano će Laura.

U njihovom restoranu, koji se zove Gecko kafeterija (Gecko Cafeteria), a nalazi se na Kajt biču (Kite Beach), služi se i lokalno proizvedena, organska, takozvana "Raw Coffee Company" kafa. 

Želja ovog para je da jednog dana otvore još svojih lokacija širom Emirata.

BIRO

;